Ving ser över rutinerna inför kommande säsong.
Ving ser över rutinerna inför kommande säsong. Foto: MATHIAS NERO

Ving inför nya rutiner för säkert resande

Researrangören Ving inför nya hygien- och säkerhetsrutiner inför den tid då då man kan välkomna gästerna tillbaka igen. Det gäller rutiner på både hotell, flyg, transferbussar och aktiviteter. Bland annat blir ansiktsmask obligatoriskt på flyget.

– Vårt största fokus är att våra resor genomförs på ett säkert och ansvarsfullt sätt utifrån våra egna och myndigheternas krav och att vi minskar risken för smittspridning, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving. För att gästerna ska kunna känna sig trygga på sin semester med oss införs nu utökade rutiner för våra egna hotell, flygresan, transferbussar och alla andra aktiviteter som erbjuds under en semesterresa.

På hotellen innebär det bland annat utökad djuprengöring av varje rum och uppdaterade städrutiner, säkrare rutiner vid incheckning där krav på social distansering följs genom att avskilja eller hålla avstånd mellan personal och gäster, att handsprit finns tillgänglig för både personal och gäster, större avstånd mellan personal och gäster och mellan gäster i restaurangerna, flexibla öppettider i restaurangerna för att undvika trängsel, minimerad kontanthantering, utökad digital information och utökad städning på poolområde, gym och miniland.

LÄS MER: Corona kan göra så boardingen går snabbare 

Ansiktsmask blir obligatoriskt

På flyget ska i möjligaste mån så mycket bagage som möjligt checkas in, och resenärerna uppmanas att checka in via Vings app i stället för över disk för att begränsa sociala kontakter på flygplatsen. Såväl passagerare som kabinbesättningen ska bära ansiktsmask, vilka finns att köpa via Airshoppen.

På transferbussarna följer man de lokala myndigheternas krav som kan variera, men oftast handlar det om utökade städ- och desinfekteringsrutiner samt krav på spritning av händer och munskydd. På aktiviteterna kommer man att införa vissa restriktioner gällande antal besökare.

LÄS MER: TUI inför nya rutiner inför framtidens resande

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande