Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Direktflyg mellan Singapore och New York startar igen.
Direktflyg mellan Singapore och New York startar igen.
Direktflyg mellan Singapore och New York startar igen.
Direktflyg mellan Singapore och New York startar igen. Foto: Shutterstock

Världens längsta flygresa tillbaka – nu ännu längre

Världens längsta direktflyg, mellan Singapore och New York, hade premiär i oktober 2018. Sedan kom corona och lade alla resplaner på is. Nu återuppstår dock flygrutten med start den 9 november, rapporterar CNN.

Singapore Airlines var först ut med nonstop-flygning mellan Singapore och New York, en sträcka på över 15 000 kilometer. Premiärturen gick den 11 oktober 2018. Sedan bröt coronapandemin ut, och den 23 mars i år lades flygningarna på is.

Nu är det dock klart att den 9 november börjar man flyga mellan Singapore och New York igen. Med en liten förändring, destinationen byts ut från Newark till JFK, vilket gör att sträckan blir några kilometer längre.

Det är dock osäkert hur många passagerare som kommer att boka, då det råder inreseförbud till Singapore, förutom för permanenta invånare, visuminnehavare och resenärer från länder som kvalificerar sig för ett ”Air Travel Pass” (Australien, Brunei, Nya Zeeland och Vietnam). 

JFK–Singapore tar två dygn

Flygbolaget räknar dock med stor efterfrågan på fraktgods, och man räknar med att flygningarna kommer bestå av en blandning mellan passagerare och frakt.

Flygningen kommer att gå tre gånger i veckan med en Airbus A350-900 med 187 ekonomisäten, 24 premiumsäten och 42 i business class.

Från Singapore till JFK i New York tar det 18 timmar och 5 minuter, medan återresan tar 18 timmar och 40 minuter på grund av motvinden. På den rutten kommer man anlända två dagar efter avresan, på grund av utresan som är klockan 22.30, vilket gör att ankomsttiden blir 06.10 två dygn senare.

Besättningen kommer att ha på sig skyddsglasögon, handskar och masker, och alla passagerare kommer att behöva bära ansiktsmasker.

LÄS MER: Konsten att överleva en långflygning