Adventures Overland beskriver sin affärsidé som ”den längsta bussresan i världen”.
1 av 2: Adventures Overland beskriver sin affärsidé som ”den längsta bussresan i världen”. Foto: Adventures Overland
Välj om du vill påbörja resan i London eller Delhi.
2 av 2: Välj om du vill påbörja resan i London eller Delhi. Foto: SHUTTERSTOCK

Världens längsta bussresa går genom 18 länder

Vad får man om man har två resvana och äventyrliga entreprenörer, en buss samt en hel värld som ligger öppen att upptäcka? Jo, den längsta bussresan i världen. Antar du utmaningen?

Adventures Overland beskriver sin affärsidé som ”den längsta bussresan i världen”, en resa inspirerat av hippietidens resor på 1960- och 1970-talet, fast med betydligt högre standard. Äventyret börjar i London och går under 70 dagar genom 18 länder med slutdestination i den indiska metropolen Delhi. Under resans gång ges resenärerna möjlighet att upptäcka bland annat Myanmar, Kinesiska muren, Kirgizistans vackra bergslandskap och storstäder som Moskva och Prag. 

Kirgizistans mäktiga bergslandskap.

Adventures Overland grundades av de entusiastiska resenärerna och entreprenörerna Tushar Agarwal och Sanjay Madan. Sedan företagets start har Agarwal och Madan anordnat tre expeditioner mellan Indien och London, där konceptet har varit att man har rest i konvoj med egna bilar. De upptäckte dock att det fanns många som skulle vilja göra samma resa men utan att köra själv, och det var så tanken på att ordna en bussresa mellan destinationerna föddes.

Kryddmarknad i Delhi. Foto: SHUTTERSTOCK

Beprövad och säker rutt

Resan är indelad i fyra etapper, och den bästa tiden att göra den är mellan april och juni. För den som inte vill följa med hela vägen går det bra att hoppa vid någon av etapperna. Om man vill starta i Storbritannien eller Indien väljer man själv.

– Det här är en beprövad rutt, säger Agarwal till CNN, och betonar att den är utformad för att vara så säker som möjligt och att de samarbetar med lokala guider i varje land.

Premiärturen som kommer att starta i Delhi är planerad till mitten av 2021, med reservation för Covid-begränsningar.

LÄS MER: Från Goa till Delhi – 8 favoriter 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande