Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Svemester vid poolen, anyone?Svemester vid poolen, anyone?Svemester vid poolen, anyone?
Svemester vid poolen, anyone? Foto: Pressbild

Ellery Beach House – snygga hotellet på Lidingö

”En hybrid mellan ett cityhotell och en destination.” Så beskriver vd:n Joel Singer tillskottet i Stockholms hotellflora – Ellery Beach House på Lidingö.

Så tar du dig till Ellrey Beach House

Ellery Beach House ligger på Elfviks Udde, Lidingö. Buss 204 direkt från Ropsten. Resan tar 20-25 minuter dit.

Ägaren till Ellrey Beach House är hotellkedjan ESS Group, som tidigare startat hotell som Steam Hotel i Västerås, Pigalle i Göteborg, Falkenberg Strandbad och Ystad Saltsjöbad, för att nämna några. Splitternya Ellery Beach House är deras tionde destination, och även om man fortfarande är i en inkörningsperiod har allt hittills gått över förväntan.

– Vi har fått otroligt positiv feedback från våra gäster, säger Joel Singer, vd på Ellery Beach House. Alla gillar utlandskänslan, och många har sagt att detta är något som har saknats i Sverige.

– Tanken var att skapa en hybrid mellan ett cityhotell och en destination. Hotellet ligger bara 20 minuter från stan, men det känns inte så. Vi vill helst att våra gäster ska stanna mellan 24 och 48 timmar för att få hela upplevelsen. Det är också viktigt för oss att detta är ett ställe som hela tiden utvecklas och förändras.

Coco Beach Club – med inspiration från Palm Springs.Coco Beach Club – med inspiration från Palm Springs.Coco Beach Club – med inspiration från Palm Springs.
Coco Beach Club – med inspiration från Palm Springs. Foto: Pressbild

Inspiration från ”Mad men”

Att inspirationen kommer från 1960-talets USA är inte svårt att se – Ellery Beach House har redan beskrivits som ett ”Mad men”-hotell.

– Ja, vi har hämtat mycket inspiration från 60- och 70-talet, och i synnerhet ett ställe som hette Parker Meridien i Palm Springs, där alla som var något på den tiden hängde. De lyckades kombinera en cool inredning med feeling och atmosfär, och det är något som vi har försökt återskapa. Det ska kännas som att man aldrig vill åka härifrån.

Vilken typ av gäster vänder ni er till?

– Det är väldigt blandat, alltifrån småbarnsfamiljer och Lidingöbor till partyfolk som vill festa hela natten. Det här stället är byggt för alla.

Restaurang Palmers serverar modern medelhavsmat.Restaurang Palmers serverar modern medelhavsmat.Restaurang Palmers serverar modern medelhavsmat.
Restaurang Palmers serverar modern medelhavsmat. Foto: Pressbild

LÄS MER: Stockholms bästa spa 

Tre uppvärmda pooler

Många skulle säkert säga att det inte är optimal timing att öppna en beach club i Sverige i september, men Joel Singer håller inte med.

– Vi har öppet 365 dagar om året, och man kan alltid hänga på en beach club. Vi har tre uppvärmda utomhuspooler som håller en temperatur på mellan 33 och 37 grader, det finns drinkar, parasoller… Man tänker absolut inte på att man bara är 20 minuter från Stockholm.

Det har ju varit ett minst sagt speciellt år i år. Hur har corona påverkat planeringen?

– Inte så mycket som man kan tro, vi behövde bara skjuta på invigningen en vecka. Däremot har det förstås påverkat oss på en massa andra sätt, som att vi i stället för några få stora konferensgrupper tar emot fler men mindre. Vi har också olika sittningstider i restaurangerna och har möblerat om flera gånger, allt för att minska trängseln. Och sedan är vi otroligt noga med hygienen – det första man får som gäst hos oss är ett leende och en dutt handsprit.

Förutom pooler finns elva konferenslokaler samt två restauranger och tre barer. Och Joel Singer har några klara favoritställen.

– Jag älskar Bally Bar i lobbyn, som har en skön ”Mad men”-känsla med spännande drinkmeny, 60-talsmusik, bossanova, jazz, flipperspel, biljard och så vidare. Men min absoluta favorit är nog ändå Coco Beach Club med pooler, padelbanor, pergola och boulebanor. 

Bally Bar i lobbyn.Bally Bar i lobbyn.Bally Bar i lobbyn.
Bally Bar i lobbyn. Foto: Pressbild

LÄS MER: Här är de 19 bästa hotellen i Stockholm