Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sanddyner i Namib‑Naukluft National Park i Namibia.
Sanddyner i Namib‑Naukluft National Park i Namibia.
Sanddyner i Namib‑Naukluft National Park i Namibia.
1 AV 2
2 AV 2
Sanddyner i Namib‑Naukluft National Park i Namibia.
Foto: SHUTTERSTOCK

Unika lyxresan besöker 7 kontinenter på 21 dagar

Har du en extremt välfylld plånbok och vill avverka alla sju kontinenterna på en och samma treveckorsresa? I så fall kanske en ny jordenruntresa i absolut lyxklass är något för dig.

White Desert World är en tre veckor lång jordentuntresa med tio stopp på olika destinationer över hela världen, från den legendariska Påskön mitt i Stilla havet till isvidderna i Antarktis. ”Du kommer att se orangutanger och tigrar, fördjupa dig i Colombias dolda skönhet och se solen gå upp över de ödsliga sanddynerna på Namibias skelettkust”, skriver resebolaget White Desert på sin hemsida.

Resan startar i Mexico City och går sedan vidare till Colombia, Påskön, Fiji, Borneo, Indien, Turkiet, Namibia och Sydafrika innan man avslutar i Antarktis. Här finns det möjlighet att välja mellan två avslut på resan – antingen den vanliga varianten då man tillbringar några timmar på is eller, för den som önskar, en chans att förlänga sin vistelse i ytterligare fem dagar i Antarktis innan man flyger tillbaka till Kapstaden.

Frukthandlare i Cartagena, Colombia. Foto: SHUTTERSTOCK

”Representerar höjden av äventyr”

– Dessa länder har valts ut för att de är ovanliga, många är svåråtkomliga destinationer och de representerar alla höjden av äventyr utan att ge avkall på en lyxig upplevelse, säger Patrick Woodhead, medgrundare och vd för White Desert.

White Desert Worlds 7 Continent Adventure är tillgänglig för maximalt 50 gäster och kommer att äga rum den 10–31 januari 2024. Reseledare från White Desert kommer att resa tillsammans med gruppen och lokala guider kommer att möta upp vid varje destination.

Men som sagt – billigt är det inte. Priset för ”standardvarianten” ligger på drygt 1,8 miljoner kronor per person, och vill du ha den förlängda vistelsen i Antarktis får du räkna med att lägga till drygt 300 000 kronor. Dags att köpa den där Trisslotten kanske?

LÄS MER: Unika lyxresan som kostar 1,7 miljoner – per person
LÄS MER:
Här är världens största kryssningsfartyg
LÄS MER:
Venedig till Paris med lyxiga Orientexpressen