Foto: SHUTTERSTOCK

UD häver avrådan kring resor till Storbritannien

Från och med den 14 september är det fritt fram för alla resor till Storbritannien enligt UD. Som svensk turist gäller heller inte landets karantänsbestämmelser.

Nu häver UD avrådan från alla icke nödvändiga resor till Storbritannien. I Storbritannien gäller en obligatorisk karantän på 14 dagar för de som reser in i landet från vissa länder. Sedan den 12 september är resor från Sverige undantagna karantänstvånget.

UD har tidigare hävt avrådan från icke nödvändiga resor till Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.

För övriga länder inom EU och Schengenområdet(Estland, Finland, Irland, Lettland, Litauen, Malta, Slovakien och Slovenien) gäller avrådan från icke nödvändiga resor fram till och med den 23 september.

Vad gäller övriga resor utanför EU, EES och Schengen gäller fortfarande avrådan från icke nödvändiga resor fram till den 15 november 2020.

Tänk på att oavsett om UD häver en avrådan är det viktigt att du som resenär fattar egna beslut kring resan genom att vara väl förberedd och välinformerad om aktuella inresebestämmelser, samt följa lokala myndigheters råd och anvisningar på plats.

LÄS MER: Så kan flygkabinerna se ut efter corona

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande