UD
UD Foto: SHUTTERSTOCK

UD avråder från resor till Kina

UD ändrar nu sin avrådan angående resor till och inom Kina.

Den 17 februari 2020 beslutade UD om att ändra avrådan för resor till Kina med anledning av coronavirus-utbrottet tidigare i år. 

Sedan tidigare uppmanas de svenskar som befinner sig i Hubei-provinsen att ta kontakt med svenska ambassaden, samt följa händelseutvecklingen.

Följande avrådan gäller

UD avråder från alla resor till Hubei-provinsen. 

UD avråder från icke nödvändiga resor till övriga delar av Kina, med undantag för Hongkong och Macao. Avrådan gäller tills vidare.

– Åtgärden vidtas på grund av de konsekvenser smittspridning av coronaviruset kan ha på samhället i stort, säger Diana Qudhaib, på UD:s presstjänst till SVT Nyheter.

Utbrottet har sitt ursprung i Wuhan i Hubei-provinsen i centrala Kina. Det största antalet bekräftade fall har konstaterats i Hubei, även om fall har rapporteras från hela Kina och ett antal andra länder.

LÄS MER: Ställa in Thailandsresan? UD:s svar om coronarisken

Folkhälsomyndigheten följer utvecklingen kontinuerligt och uppdaterar informationen löpande. På ECDC:s och WHO:s webbsida finns ytterligare information om coronaviruset och det internationella samarbetet för att begränsa konsekvenserna av utbrottet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande