Machu Picchus lockar miljontals besök varje år.
Machu Picchus lockar miljontals besök varje år. Foto: SHUTTERSTOCK

Trägen vinner: Fick privat visning av Machu Picchu

Machu Picchu lockar en miljon turister varje år. I spåren av Covid-19 är turistattraktionen stängd, men trägen vinner. Här är mannen som lyckades få till en privat visning av underverket, rapporterar news.com.au.

Den välbevarade inkabyn Machu Picchu, strategiskt placerad på över 2 000 meters höjd, lockar en miljon besökare varje år. En av dessa besökare var japanen Jesse Takayama som anlände till Peru i mars med en åtråvärd biljett upp till världsarvet. 

Sedan inträffade coronapandemin, och Takayama blev inte bara nekad att besöka Machu Picchu, han blev också strandad i en närliggande stad i sju månader.

Unik upplevelse

På vinst och förlust bestämde han sig till slut för att skicka en förfrågan till de peruanska myndigheterna om att trots allt få besöka platsen, vilket de gick med på.

”Han hade kommit till Peru med drömmen om Machu Picchu, och tillsammans med vår chef fick han uppleva det”, säger Perus kulturminister Alejandro Neyra till news.com.au.

https://twitter.com/DiarioNorteCom/status/1315781605257105410

”Det här är så fantastiskt! Tack!” sa Jesse Takayama i en video inspelad från toppen av Machu Picchu i går.

Covid-19 har ödelagt Perus resebransch, och särskilt dess huvudattraktion, Machu Picchu. Dock ämnar man öppna upp för turism i november, men med 30 procent av sin normala kapacitet på 675 personer per dag.

LÄS MER: Inkafolkets okända ruinstad – nås bara till fots 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande