Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Grande Centre Point Space Pattaya är Thailands första hotell med rymdtema.
Grande Centre Point Space Pattaya är Thailands första hotell med rymdtema.
Grande Centre Point Space Pattaya är Thailands första hotell med rymdtema.
Grande Centre Point Space Pattaya är Thailands första hotell med rymdtema. Foto: PRESSBILD

Thailands nya rymdhotell liknar ingenting annat

Det kallar sig för ”Thailands första hotell med rymdtema” och gör allt för att leva upp till förväntningarna. En sak är säker: Grande Centre Point Space Pattaya liknar ingenting annat du har sett.

Tänkt dig känslan att bo på en superdesignad rymdstation – utan att behöva lämna vår egen planet. Centre Point Space Pattaya i norra Pattaya i Thailand är inspirerat av rymdresor, och hela hotellet har rymden som tema. Inspirationen har hämtats alltifrån rymdfärjorna till rymdens landskap och stjärnor. Hotellet har närmare 500 rum, alla utrustade med speciella lampor i taket som liknar blinkande stjärnor, plus en färgglad sänggavelbelysning som är designad för att se ut som norrsken.

Rummen spänner från ett enkelt Space Corner på 45 kvadratmeter, som har en dubbelsäng, Bluetooth-högtalare och dusch eller badkar, till den 133 kvadratmeter stora Space Suite Connex med två sovrum, 55-tums tv, en smart spegel som bland annat visar klockslag, väder och nyheter, balkonger med havsutsikt och en jacuzzi med eget badrum. Alla rum är försedda med futuristiska möbler, mattor med galaktiska mönster och böjda väggar – allt för att de ska likna ett rymdskepp så mycket som möjligt.

En Space Suite med utsikt över Pattayas nattliv. Foto: PRESSBILD

Vattenpark med rymdskeppstema

Hotellets spa har en golvyta på över 3 000 kvadratmeter och innehåller också en onsen, en japansk badanläggning, som är den första i Thailand med havsutsikt. 

För alla som älskar vattenland – ni blir inte besvikna, här finns en enorm Space Water Park som är uppdelad i fyra zoner. Här finns exempelvis en barnklubb och ett spelrum – givetvis med rymdskeppstema. Här finns även en vattenfallsgrotta, en djungeljacuzzi och en 330 meter lång ”lazy river” samt en flygande zon där barnen kan susa längs två vattenrännor. Andra zoner är rymdpiratstranden med konstgjord sand och vågor och planetzonen som innehåller en barnpool och en amfiteater. Dessutom finns här en minigolfbana som är inspirerad av vårt eget solsystem och ett gigantiskt träd i mitten av vattenparken där speciella ljusshower kommer att äga rum på natten.

Häftig vattenrutschbana i Space Water Park. Foto: PRESSBILD

Utomjordisk matupplevelse

Maten på restaurangen Orbit, som har en takterrass med namnet Sola | Luna, utlovas att vara ”utomjordisk”, och Oort cloud tea room erbjuder en ”modern twist på afternoon tea”.

”Grande Center Point Space Pattaya tar drömmen om att åka till rymden närmare verkligheten”, heter det i ett pressmeddelande.  Rummen kostar från 1 400 kronor per natt. Klart billigare än en vanlig rymdresa, med andra ord.

”Lazy river” i vattenparken. Foto: CHAOVARITH

LÄS MER: Månen tur och retur – åk på rymdsemester i Florida
LÄS MER:
Nya hotellet erbjuder en unik upplevelse
LÄS MER: Nytt framtidsmuseum öppnar i Dubai