Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Nu kan svenskar åka till Thailand utan att sitta i karantän.
Nu kan svenskar åka till Thailand utan att sitta i karantän.
Nu kan svenskar åka till Thailand utan att sitta i karantän.
Nu kan svenskar åka till Thailand utan att sitta i karantän. Foto: SHUTTERSTOCK

Thailand slopar karantänkrav för svenskar

Thailand slopar helt karantänkravet för svenska turister, meddelar thailands premiärminister på torsdagskvällen. De nya reglerna börjar gälla från den 1 november.

Sverige ingår i den lista på 46 länder som från och med den 1 november är välkomna att besöka Thailand utan krav på karantän, som tidigare har varit fallet.

 – Thailand ligger svenskarna varmt om hjärtat. Vi är mycket glada över att våra kunder snart igen kan resa till ställen som Phuket, Krabi och Khao Lak. Under de senaste veckorna har vi sett bokningstakten till Thailand fyrdubblats, det finns en enorm efterfrågan, säger Adam Györki kommunikationschef på TUI som välkomnar det thailändska beslutet och kommer att sätta i gång med Thailandsresorna som planerat från december.

Vaccin och coronatest krävs för inresa

Svenskar som vill resa till Thailand från den 1 november kommer att behöva uppvisa ett intyg på att de är fullvaccinerade (gäller alla från 12 års ålder) och testas före avresa samt vid ankomst. Man måste också tillbringa minst en natt på ett godkänt hotell (SHA+ eller AQ). Följer man dessa krav kan svenskar röra sig fritt i Thailand på samma villkor som lokalbefolkningen. 

Förutom Sverige står bland annat Storbritannien, USA, Tyskland och Australien på listan över de länder som inte längre behöver karantän.

Coronapandemin har slagit hårt mot Thailand, som 2020 hade en minskning på runt 430 miljarder kronor i inkomster på turismen jämfört med 2019, enligt Reuters.

LÄS MER: Thailands 10 vackraste stränder – från Ao Yai till Phra Nang