Yuthasak Supasorn, guvernör för Thailands turistmyndighet.
1 av 2: Yuthasak Supasorn, guvernör för Thailands turistmyndighet. Foto: Amazing Thailand
Populära Kata Beach, Phuket
2 av 2: Populära Kata Beach, Phuket Foto: SHUTTERSTOCK

Phuket officiellt öppet för vaccinerade turister från och med 1 juli

Phuket är nu officiellt öppet för fullvaccinerade turister utan karantän från och med den 1 juli. Utländska resenärer från vissa länder, inklusive de nordiska och baltiska länderna, som har vaccinerats mot Covid-19 kan resa till Phuket utan att sitta i karantän. Phuket är det första steget i Thailands plan att öppna landet helt inom 120 dagar. 

Thailand är redo att välkomna internationella vaccinerade besökare utan karantän. Startskottet gick med Phuket som från och med den 1 juli är öppet för fullvaccinerade turister. Från och med augusti kommer gränserna öppnas ytterligare där man till exempel kan resa till Phuket och kombinera med Krabi, Phi Phi, Koh Ngai, Railay, Khao Lak och Koh Yao. Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao beräknas öppna den 15 juli, följt av andra destinationer, inklusive Krabi, Khao Lak, Pattaya, Chiang Mai och Buri Ram under de följande månaderna.

”Om Bangkok och övriga Thailand är redo att återuppta turistnäringen igen från och med oktober 2021 förutsätter att lokalbefolkningen är vaccinerade och infektionsgraden inte är mer än 20-30 fall dagligen. Detta ger hopp och förtroende för den thailändska turistnäringen samt för att säkerställa thailändarnas och internationella besökares säkerhet”, säger Phiphat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport i ett pressmeddelande.

Koh Phangan. Foto: SHUTTERSTOCK

Så planerar Thailand för återinförande av turism

Juli–augusti 2021

1 juli: Phuket.

15 juli: Surat Thani, Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao.

I augusti kommer gränserna öppnas ytterligare där man till exempel kommer kunna resa till Phuket och kombinera med Krabi, Phi Phi, Koh Ngai, Railay, Khao Lak och Koh Yao.

LÄS MER: Phuket – från paradisstränder till pittoreska stadsdelar

September 2021

Från september kommer vissa områden i Chiang Mai, Pattaya och Buri Ram att öppnas för vaccinerade turister utan karantänkrav.

Oktober, 2021 och framåt 

Från oktober öppnas Bangkok, Cha Am och Hua Hin, liksom alla andra thailändska destinationer som är redo för vaccinerade utländska turister utan karantänkrav.

TAT (Tourism Authority of Thailand) överväger också att återuppta andra destinationer med närliggande turistöar, inklusive Koh Lan och östra Thailand.

Riktlinjer för återöppning av Phuket, Samui, Phang Ngan och Koh Tao

Besökare måste resa från länder och eller regioner med låg till medelhög risk för Covid-19 som meddelats och uppdateras kontinuerligt av Folkhälsomyndigheten. De måste också ha befunnit sig i nämnda länder och eller regioner minst 21 dagar före resdatumet.

Fullständig vaccinering samt vaccinationsbevis krävs, utfärdat minst 14 dagar före resedatumet.

Barn under 6 år får resa med fullvaccinerade föräldrar eller vårdnadshavare.

Resenärer som tidigare har haft covid-19-infektion måste också vara fullständigt vaccinerade minst 14 dagar före resdatumet.

Resenärer måste ha ett läkarintyg som indikerar att covid-19 inte upptäckts utfärdats högst 72 timmar före avresa.

Resenärer som är kvalificerade och utrustade med de nödvändiga handlingarna rekommenderas att skicka in en ansökan om intygsintyg (COE) via entrythailand.go.th.

Ankomst

Vid negativt resultat för Covid-19 kan resenärer till Phuket röra sig fritt inom Phuket.

Resenärer till Koh Samui kan bara röra sig inom sin resort.

Vistelse

För resenärer till Phuket

Resenärer vars destination är Phuket krävs ingen minsta tid för vistelse, dock måste de lämna landet enligt vanliga visa-restriktioner.  

För de som vill fortsätta resan till andra thailändska destinationer måste stanna i Phuket i 14 nätter.

För resenärer till Koh Samui

1:a–3:e dygnet kan resenärer lämna sitt rum för faciliteter och tjänster endast inom sin resort.

4:e–7:e dygnet kan resenärer bara resa på angivna rutter inom Koh Samui.

8:e–14:e dygnet kan resenärer resa mellan Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao.

Inrikesresande

Just nu gäller följande, för att resa från Phuket, Koh Samui, Koh Phangan eller Koh Tao till andra thailändska destinationer måste man kunna visa upp bevis för att de har genomfört en vistelse på 14 nätter tillsammans med andra nödvändiga dokument enligt de riktlinjer och åtgärder som meddelats av respektive destinationsprovins.

LÄS MER: Thailands 10 bästa öar – guiden som hjälper dig välja

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande