Att tappa mobilen ombord på flyget kan utlösa en nödlandning.
Att tappa mobilen ombord på flyget kan utlösa en nödlandning. Foto: Shutterstock

Tappade mobilen i business class - planet tvingades nödlanda

En mobiltelefon är inte så oförarglig som den kan verka.

När en passagerare tappade sin mellan sätena i business class tvingades Boeingplanet från British Airways till en nödlandning. 

Passageraren var på väg från London till Tampa, Florida i en Boeing 777-200 från British Airways den 13 februari, skriver hangar.no

Plötsligt råkade business class-resenären tappa sin mobil mellan sitt säte och det intill.

När han försökte lirka upp telefonen ur den trånga glipan råkade stolens manövreringsfunktion aktiveras, ryggsätet fälldes framåt och mobilen klämdes sönder av metalldelar i sätets underrede.

Följden blev att det började ryka från delar av den söndertrasade mobilen (förmodligen från det skadade batteriet).  

Då ingrep kabinpersonal som gjorde vad de kunde för att få loss telefondelarna och släcka det som höll på att utveckla sig till en brand. 

LÄS MER: 9 saker du inte visste om din flygresa 

Besvärligt läge

När operationen visade sig ovanligt besvärlig beslöt piloterna att omedelbart landa, vilket ledde till ett oplanerat stopp på Bermuda. 

Där evakuerades samtliga ombord medan brand- och räddningspersonal arbetade i över en timme med att få bort de känsliga resterna av mobilen. 

Därpå blev det ombordstigning igen och planet kunde fortsätta mot sin destination i Florida. Enligt Aviation Herald ska kabinpersonalen i samband med take-off ha meddelat passagerarna att telefonen var ”hittad, borttagen och aldrig kommer att fungera igen”.

LÄS MER: 7 hemliga prylar på flygplan – som få vet om 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande