Mathias Dahlgren öppnar restaurangen Overseas by Mathias Dahlgren på Soneva Jani på Maldiverna.
1 av 2: Mathias Dahlgren öppnar restaurangen Overseas by Mathias Dahlgren på Soneva Jani på Maldiverna. Foto: Ibrahim Mausoof
Mathias Dahlgren är en av Sveriges mest välmeriterade kockar.
2 av 2: Mathias Dahlgren är en av Sveriges mest välmeriterade kockar. Foto: Ibrahim Mausoof

Svensk stjärnkock öppnar restaurang på paradisö

För första gången under sin karriär öppnar en av Sveriges mest kända kockar, Mathias Dahlgren, en restaurang utanför Sveriges gränser. På den exklusiva resorten Soneva Jani på Maldiverna kommer Overseas by Mathias Dahlgren att servera rätter baserade på lokala råvaror.

Mathias Dahlgren är kanske mest känd för sina två restauranger på Grand Hôtel i Stockholm, den prisbelönta Matbaren och den vegetariska restaurangen Rutabaga. Men nu tar han alltså sin matfilosofi om det naturliga köket hela vägen till Maldiverna och den exklusiva resorten Soneva Jani. På restaurangen, som heter Overseas by Mathias Dahlgren, kommer det att serveras rätter baserade på färska närodlade råvaror och fisk fångad i närliggande vatten.

– Ägarna av Soneva uppskattar det jag gör i Sverige och ville att jag skulle göra något liknande hos dem på Maldiverna, men för mig är det viktigt att anpassa restaurangen utifrån platsen och den sinnesstämning som gästerna är i vid besöket. För mig och mitt team har det varit en rolig och spännande utmaning att skapa en ny restaurang med helt andra förutsättningar än dem vi är vana vid, på en plats där alla har en otrolig respekt för naturen, säger Mathias Dahlgren.

Overseas by Mathias Dahlgren är belägen på bryggorna ute i Indiska oceanens turkosa vatten. Foto: Ibrahim Mausoof

LÄS MER: Nu kan du hyra din egen paradisö – butler ingår 

Kom till Maldiverna 2019

Mathias Dahlgren kom första gången till Maldiverna och Soneva Jani när han besökte en närliggande resort för ett gästspel 2019. Då väcktes intresset och fascinationen för platsen och deras hållbarhetsarbete med närodlade råvaror och regionalt fiske. Efter besöket fick han frågan från lyxresortens grundare om att öppna upp en egen restaurang på Soneva Jani. 

Overseas by Mathias Dahlgren är belägen på bryggorna ute i Indiska oceanens turkosa vatten. Menyn har ett tydligt fokus grönsaker och mat från havet. Fisk och skaldjur fångas hållbart i regionala vatten, medan majoriteten av grönsakerna, frukten, salladerna och örterna skördas nyplockade från resortens egna ekologiska trädgårdar. 

LÄS MER: Maldiverna: Bästa guiden till paradiset 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande