I sommar kan du semestra i en husbil utrustad som en hotellsvit.
I sommar kan du semestra i en husbil utrustad som en hotellsvit. Foto: CHRISTIAN GUSTAVSSON

Stordalens nya giv – husbilar som hotellsviter

När coronaviruset tvingar oss till en semester i Sverige ökar intresset för att semestra på hjul. Petter Stordalens Hobo Hotel har därför gått ihop med Volkswagen och rullar ut husbilar inredda som hotellsviter. Husbilarna är bokningsbara under fem veckor i sommar.

Under fem veckor, med start den 6 juli, finns campingbilar inredda som hotellsviter bokningsbara för den hugade. Bilarna är fullt utrustade husbilar från Volkswagen med allt som ett designhotell kan erbjuda: krispiga lakan, täcke, kuddar, morgonrock, tofflor, hårfön, wifi, högtalare, designtidningar, sällskapsspel och så vidare. Dessutom ingår även en specialmeny signerad stjärnkocken Frida Ronge, kreativ ledare på restaurangen Tak i Stockholm.

LÄS MER: Nytt semesterpaket ger obegränsat hotellboende 

Hotellkänsla i husbilen. Foto: CHRISTIAN GUSTAVSSON

Halvpension och drivmedel ingår i priset

Man kan boka antingen två eller tre nätter till ett pris från 5 900 kronor. Förutom ovanstående ingår halvpension, drivmedel, städning samt allt annat som ett bra hotellrum innehåller. Gästerna checkar in vid Hobo Hotels reception i centrala Stockholm mellan och får sedan bilnycklar, instruktioner samt en matkasse med Frida Ronges specialmeny.

– Att vakna upp på en helt öde plats och i gryningen laga gröt på gaskök är lika mycket lyx som ett restaurangbesök på en finkrog för mig i dag, säger Frida Ronge. När jag fick frågan om vi kunde sätta ihop en matkasse med tillhörande meny till detta gick jag verkligen i gång. Känslan att dra i väg i en Folkabuss med hotellstandard och dessutom ha frukost och middagar planerade är obeskrivligt bra. Jag tror inte man kan få en bättre semesterupplevelse än så i sommar.

Bokningen öppnar den 17 juni på hobo.se.

LÄS MER: Här är de 19 bästa hotellen i Stockholm 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande