Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Ain Dubai är världens högsta pariserhjul.
Ain Dubai är världens högsta pariserhjul.
Ain Dubai är världens högsta pariserhjul.
Ain Dubai är världens högsta pariserhjul. Foto: PHIL HANDFORTH

Snart öppnar världens högsta pariserhjul

Efter flera års förberedelser öppnar äntligen världens största och högsta pariserhjul den 21 oktober i Dubai.

Pariserhjulet Ain Dubai, som ligger på Bluewaters Island i Dubai, kan nu läggas till den redan långa listan över landets världsrekord. Med sina 210 meter blir det världens högsta pariserhjul med bred marginal – den tidigare rekordinnehavaren High Roller i Las Vegas är ”bara” 167,6 meter högt.

Runt pariserhjulet kommer det också finnas flera gallerior, restauranger, bostadsområden och en souk. Vid foten av hjulet, som ligger nära Jumeirah Beach Residences och har en utsikt på 360 grader över Dubais skyline, uppförs ett område för underhållning med en stor led-skärm monterad på hjulet. 

En kvällsvy av det rekordhöga pariserhjulet. Foto: PHIL HANDFORTH

LÄS MER: 7 sjuka världsrekord i Dubai – hur många känner du till? 

För den som vill göra upplevelsen extra speciell finns 19 olika upplevelsepaket att välja mellan – från solnedgångsturer och exklusiva högtidspaket till skräddarsydda turer för exempelvis affärsmöten.

Upplevelserna är indelade i tre olika kategorier: Observation Cabins, Social Cabins och Private Cabins. Beroende på vilket paket man väljer åker man antingen en eller två turer i hjulet. Upplevelsen tar därmed antingen 38 eller 76 minuter. 

I Observation Cabins kan man njuta av den kortare turen med 360 graders utsikt över några av Dubais mest kända byggnader, till exempel världens högsta skyskrapa Burj Khalifa och den palmformade ön Palm Jumeirah. 

Vill man inleda kvällen extra festligt kan man boka en tur i Social Cabins, med dryckespaket inkluderat, eller njuta av en drink i Ain Dubai Sky Bar medan man beundrar solnedgången. Vill man ha en mer privat upplevelse, kanske för att fira en födelsedag eller bröllopsdag, är det Private Cabins som gäller.

LÄS MER: Världens 12 häftigaste pariserhjul