Nya, svindlande Dubaihotell för 2020: Adress Sky View och The Palm Tower.
Nya, svindlande Dubaihotell för 2020: Adress Sky View och The Palm Tower. Foto: Pressbilder

Skyskrapornas mecka: kolla in årets nya superhotell i Dubai

De ser ut som fantasiskapelser ur någon science-fiction-film men finns faktiskt på riktigt.

De skyskrapsbesatta byggherrarna i Dubai får ingen ro, de bara bygger och bygger.

Här är de senaste sensationella hotellen. 

Ett nytt år betyder nya hotell i Dubai. Man kunde tro att marknaden för lyxhotell av skyskrapsformat vore mättad där, men att döma av byggherrarnas framfart är det tvärtom.

Nytt för 2020 är till exempel makalösa The Palm Tower, utformad som bokstaven ”i” i jätteformat där en glob av stål och glas utgör själva pricken över i-et. 

Hotellet ligger på Palm Jumeirah och har 52 våningar, bestående av 432 ”lyxboenden” samt ett femstjärnigt hotell med 290 rum. De första 18 våningarna upptas av St. Regis Dubai – The Palm, som erbjuder panoramautsikt av Palm Jumeirah, persiska viken och Dubai stad. The Palm Towers gäster har direkt tillgång till Nakheel Mall och Palm Jumeirahs strandklubbar. 

LÄS MER: 10 bästa hotellen i Dubai – lyx i världsklass 

Två sammanbundna jättetorn

Dagarna före jul slog mäktiga Address Sky View upp portarna. Hotellet utgörs av två massiva torn sammanbundna av en bro högt upp i luften där gästerna har tillgång till en gigantisk  infinity pool med imponerade vyer av Burj Khalifa (som med sin höjd om 828 meter är världens högsta byggnad).

ANNONS: Läs mer och boka Adress Sky View här [extern länk]

Bland de 169 rummen märks ett stort antal extra lyxiga rum med ytor från 63 kvadratmeter till presidentsvitens 230. Alla rum har fönster som sträcker sig från golv till tak för att garantera sensationella utsikter.

Accor Sofitel Dubai Wafi är ännu ett av många nya Dubaihotell i år. Foto: Pressbild

En nykomling för 2020 är Accor Sofitel Dubai Wafi, en jättelik klippa i svart och vitt med hela 598 rum, varav 97 är lägenheter med lyxservice. Bygget inkluderar även restauranger i världsklass som den asiatiska restaurangen Taiko och den brittiska gastropuben The Nine. 

Bland hotellöppningar i Dubai senare under året märks bland andra regionens första Legohotell. Det kommer att erbjuda 250 rum, ett lekområde med slottstema, en discohiss och legomodeller i varje rum.

LÄS MER: 9 viktiga saker du bör ha koll på om du ska till Dubai 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande