Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Turister kan gå mer än 600 meter på bron Bach Long.
Turister kan gå mer än 600 meter på bron Bach Long.
Turister kan gå mer än 600 meter på bron Bach Long.
Turister kan gå mer än 600 meter på bron Bach Long. Foto: NHAC NGUYEN / AFP TT NYHETSBYRÅN

Skulle du våga gå över världens längsta glasbro?

En över 600 meter lång bro av glas har öppnats i Vietnam – och snart väntas den få officiell status som världens längsta glasbro.

Bron Bach Long (namnet betyder ”vit drake) ligger i Son La-provinsen knappt 20 mil väster om Hanoi och är 632 meter lång. Enligt reklamen är den därmed världens längsta glasbro, och nästa månad väntas representanter från Guinness World Records verifiera påståendet.

Det är inte bara längden som är imponerande, det är också läget. Bach Long ligger på 150 meters höjd ovanför en stor djungel, mittemellan två berg. Golvet på bron är tillverkat av fransktillverkat härdat glas, vilket gör den stark nog att bära upp till 450 personer åt gången.

Världens längsta glasbro har öppnat i Vietnam. Foto: NHAC NGUYEN / AFP TT NYHETSBYRÅN

Fantastisk utsikt över landskapet

Men framför allt innebär glasgolvet att turister kan få en fantastisk utsikt över landskapet – i alla fall om de inte är höjdrädda.

– När de står på bron kommer resenärer att kunna beundra naturens skönhet, säger Hoang Manh Duy, en representant för brons ägare, till The Sun.

Bach Long är Vietnams tredje glasbro, och turistnäringen i Son La-provinsen hoppas nu att den kommer att locka fler gäster till området, i synnerhet om man får den verifierad som ”världens längsta” av Guinness World Records. Det gällande rekordet hålls av den 526 meter långa glasbottnade bron i Guangdong i Kina.

För Vietnam är glasbron ett steg för att försöka locka tillbaka utländska besökare efter två år av nedstängningar under pandemin, då nästan alla utländska besökare försvann.

LÄS MER: Vågar du testa världens längsta hängbro?
LÄS MER:
Världens 13 häftigaste pariserhjul
LÄS MER:
9 kända landmärken i världen som lurar dig