Foto: Shutterstock

SJ lanserar nytt tågluffarkort för Sverige

I sommar kommer Sverige bli mer tillgängligt för alla semestrande svenskar. SJ lanserar nämligen ett nytt tågluffarkort för resor inom Sverige, som gäller för resor till nästan 300 stationer i hela Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Med kortet kan även barnfamiljer luffa runt i Sverige på ett enkelt och prisvärt sätt.  

Att tågluffa har blivit allt mer populärt. Redan i fjol testade SJ ett tågluffarkort för studenter och ungdomar, vilket gav positiv respons och önskemål från fler målgrupper om att få möjlighet att luffa runt i Sverige.

Att Folkhälsomyndigheten nu har hävt reserestriktionerna för resor inom Sverige innebär en ökad efterfrågan på sommarbiljetter. Därför satsar nu SJ på ett nytt brett tågluffarkort, som gör det möjligt för fler svenskar att luffa runt i Sverige under sommarmånaderna. Det nya tågluffarkortet finns i flera varianter – för vuxna, pensionärer, studenter och ungdomar. 

– I sommar stannar fler svenskar i Sverige på semestern än tidigare och vi märker att många vill boka tågresor nu när vi återigen kan resa fritt inom Sverige. Med vårt tågluffarkort kan de upptäcka vårt vackra land under två eller fyra veckor. Man behöver inte resa långt bort för att få fantastiska semesterupplevelser, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ.  

LÄS MER: Åk tåg genom Sverige – 9 vackraste sträckorna

Gäller för obegränsat antal resor inom Sverige

Det nya kortet går att köpa för antingen 15 eller 30 dagar under perioden 2 juni till 22 augusti och ger rätt till obegränsat antal resor på SJ:s alla dag- och nattåg i Sverige, i andra klass på dagtåg samt i andra klass sitt- och liggvagn på nattågen under perioden. Resorna måste bokas i förväg och är kostnadsfria.

15-dagarskorten kostar 3 295 kronor för vuxna, 2 645 kronor för pensionärer och 1 995 kronor för studenter eller ungdomar upp till 26 år. 30-dagarskorten kostar 4 695 kronor för vuxna, 3 745 kronor för pensionärer och 2 795 kronor för student/ungdom. 

Familjer som vill tågluffa med sina barn kan köpa tågluffarkort till de vuxna och utnyttja SJ:s ordinarie rabatter för barnen.

LÄS MER: Så bokar du billigt tåg inom Sverige 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande