Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Nu bygger Saudiarabien en resort på en oljeplattform.
Nu bygger Saudiarabien en resort på en oljeplattform.
Nu bygger Saudiarabien en resort på en oljeplattform.
Nu bygger Saudiarabien en resort på en oljeplattform. Foto: Pressbild

Saudiarabien bygger lyxresort på oljeplattform

Saudiarabien har tillkännagett planer på att omvandla en oljeplattform i Persiska viken till en 150 000 kvadratmeter stor turistresort med nöjespark, hotell och restauranger.

The Rig, som projektet kallas, är finansierat av Saudiarabiens Public Investment Fund (PIF) och kommer att bestå av tre hotell med totalt 800 rum samt elva restauranger fördelade på flera anslutna plattformar, samt ett antal swimmingpooler, vattenrutschbanor, pariserhjul, gokartbana, bergochdalbana och möjlighet att testa aktiviteter som bungyjump och fallskärmshoppning, skriver CNN.

Tidigare denna månad släpptes en reklamvideo med datoranimerade bilder av hur The Rig är tänkt att se ut. 

https://twitter.com/PIF_en/status/1449374709196394499?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1449374709196394499%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.com%2Ftravel%2Farticle%2Fsaudi-arabia-oil-rig-theme-park%2Findex.html

LÄS MER: Nya ziplinen går rakt igenom bergochdalbanan

Vill konkurrera med Dubai

”Detta projekt är en unik turistattraktion, som förväntas locka turister från hela världen”, heter det i ett pressmeddelande från PIF, som också beskriver the Rig som ”världens första turistdestination inspirerad av oljeplattformar till havs”. Något öppningsdatum för satsningen har dock inte fastställts.

Den kommande attraktionen utformas i linje med den långsiktiga strategin Saudi Vision 2030, som syftar till att minska landets beroende av olja och ta upp konkurrensen med andra länder i regionen som Dubai, Qatar, Abu Dhabi och Oman när det gäller att locka turister. 

För några månader sedan tillkännagav Saudiarabien planerna på det kommande nöjesfältet Six Flags Qiddiya, som ska öppnas i en nybyggd stad utanför huvudstaden Riyadh 2023 och bland annat ha världens längsta och snabbaste bergochdalbana.

LÄS MER: Snart öppnar världens högsta pariserhjul