Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
För läskig för att kunna användas
2 AV 2

Här är nöjesparkernas halloween-satsningar i år

Förra året satte pandemin stopp för halloween i de flesta av Sveriges nöjesparker, men i år är det tillbaka med besked! Så här är listan för dig som inte kan få nog av zombier, spöken och skräck!

1. Gröna Lund – största satsningen någonsin

När: 15–17 oktober, 22–24 oktober samt 29 oktober–7 november

När Gröna Lund slår upp portarna till sitt fjärde halloweenfirande kommer det att bli någonting alldeles extra: fler öppetdagar, fler onda väsen, en helt ny skräckparad genom parken och maxad skrämsel i fem olika skräckhus. Det Lilla området är anpassat till de yngre barnen med karuseller, pumpor, snälla häxor och barnvänlig underhållning, men så fort man går över den Spanska trappan, genom den nya Spindelgången, kommer man till Stora området som har en mörkare inriktning. 

Där hittar man de fem skräckhusen: Sekten, Skeppet, Olustiga huset, House of even worse nightmares och Zombie zone. Besökarna på Stora området dessutom möta olika onda väsen som i år kommer att vara fler och obehagligare än någonsin. Klassikern Blå tåget utlovas vara extra läskig, Kärlekstunneln har bytts ut mot O-turen och till och med Pettson och Findus värld har tematiserats till ett spökhus!

Pris: Halloweenbiljett vuxen (från 10 år) från 365 kronor.
Halloweenbiljett barn (3–9 år) från 295 kronor.

I varje Halloweenbiljett ingår entré, fritt tillträde till attraktioner och skräckhus samt två Jetpass – möjlighet att tidsboka två åk bland 10 utvalda attraktioner och fem skräckhus. Det finns endast ett begränsat antal platser till varje dag, där de flesta dagar är uppdelade på förmiddagspass och eftermiddagspass. Alla biljetter släpps den 2 september klockan 09.00.

Mer info: gronalund.com/halloween 

Gröna Lund storsatsar på halloween! Foto: JOHAN GRAMÉN

2. Liseberg – skräcken efter stormen

När: 2–3 oktober, 8–10 oktober, 15–17 oktober, 21–24 oktober samt 28 oktober–7 november

Under årets halloween på Liseberg har ännu en ruskig höststorm ställt allt på ända i parken. I stöket väntar allt från kalla kårar för de stora till mer bus än någonsin för de minsta. Så gör dig redo för skrämmande roligheter när du besöker nöjesparken när höstmörkret faller – välj fritt bland skräck, åk och skratt. 

Det kommer i år att finnas fem olika skräckhus: Vinden, Gasten, Zombie, The Experiment och Skogen. Man kommer också som tidigare att ha två uteområden: Cirkus Bisarr och District Z. 

Pris: Inträde 120 kronor. Allt-i-ett (entré, åk så mycket du vill och besök alla skräckhus) 495 kronor.

Mer info: liseberg.se/halloween  

Cirkus Bisarr är ett av skräckområdena på Liseberg. Foto: Pressbild

LÄS MER: Skräck-safari – 7 ruggiga platser i Stockholm 

3. Kolmården – firar 10 år med mängder av nyheter

När: 16 oktober–7 november

I år firar halloween på Kolmården 10 år, och i samband med detta lanserar man den läskigaste upplevelsen någonsin – Horror Nights. Under fyra kvällar när parkens vanliga halloweenfirande är stängt, öppnas portarna på nytt till en betydligt mörkare upplevelse maxad med skräck, med en åldersrekommendation från 13 år. I övrigt är parken fylld med lagom läskiga upplevelser, fartfyllda åkturer och spännande djurmöten. 

Till tioårsjubileet bjuds det på flera nya miljöer och aktiviteter som Drakens labyrint, Gravkammaren, Kråkstigen och Dödsriket. För de allra modigaste finns tre nya skräckupplevelser som kan vara en utmaning att ta sig igenom: Barnhemmet, Zonen och Creepy clowns. På kvällarna bjuds på en skräckinjagande eldshow, och att åka bergochdalbanan Wildfire i mörker lär vara en adrenalinkick som slår det mesta …

Pris: 349 kronor för alla över 13 år, 269 kronor för barn 3–12 år. Årskortsinnehavare har fri entré, men besöken måste förbokas online. Alla biljetter släpps den 2 september klockan 09.00.

Mer info: kolmarden.com/halloween-barn 

Halloween på Kolmården firar tio år. Foto: Pressbild

4. Furuvik – maxad skräck på Horror Nights

När: 23–24 oktober, 30–31 oktober samt 3–6 november

Den 23 oktober slår halloween på Furuvik upp sina portar till åtta dagar av mysrys i parken för hela familjen. I år finns en mängd spännande nyheter för både yngre och äldre, som LéMuurs äventyr, Stigen, Stenskogens häxor och Zombie-Expressen, där de sista tågvagnarna är extra läskiga.

I år lanseras dessutom en riktigt skrämmande nyhet – Horror Nights. Under tre kvällar efter att parken stängt sitt ordinarie halloweenfirande öppnas portarna på nytt och bjuder in till en mörkare upplevelse där skräcknivån är maxad och åldersgränsen är rekommenderad från 13 år. På Tivolit kommer man att möta ett kringresande gycklarsällskap med onda uppsåt, och den nya upplevelsen Stigen bjuder på en vandring i mörkret inspirerad av filmer som ”Jurtjyrkogården”, ”The village” och ”Blair witch project”.

Pris: Vuxenbiljett (från 13 år) från 299 kronor.
Barnbiljett (3-12 år) från 199 kronor.
Guldkort/Säsongskort vuxenbiljett (från 13 år) 249 kronor.
Guldkort/Säsongskort barnbiljett (3-12 år) 179 kronor.
Entré och åk ingår i alla biljetter.
Separata biljetter måste lösas till Horror Nights och kostar från 249 kronor (early bird-erbjudande 199 kronor). Alla biljetter släpps den 2 september klockan 09.00.

Mer info: furuvik.se/halloween 

Furuvik bjuder på halloween för både äldre och yngre. Foto: Pressbild

Fotnot: Varken Skara Sommarland eller High Chaparral kommer att ha öppet under halloween 2021.

LÄS MER: Världens kusligaste övergivna spökstäder