Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg har designat en svit på Icehotel i Jukkasjärvi.
Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg har designat en svit på Icehotel i Jukkasjärvi.
Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg har designat en svit på Icehotel i Jukkasjärvi.
Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg har designat en svit på Icehotel i Jukkasjärvi. Foto: Pressbild

Prins Carl Philip designar svit på ishotellet

Designduon prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg har inför hösten designat en svit på Icehotel i Jukkasjärvi. Det är första gången de har tagit sig an ett projekt bestående helt av is och snö.

Den första snön faller snart över Jukkasjärvi, och planeringen inför årets hotell med dess nya konst är i full gång. 1 300 isblock ska förvandlas till konst och rum i årets hotell. I dag presenterar Icehotel ett unikt samarbete med duon Bernadotte & Kylberg, som under början av oktober kommer att färdigställa sin svit i Icehotel 365, den åretruntöppna is- och snödelen av Icehotel. Bernadotte & Kylberg arbetar vanligtvis med heminredning, textilier och livsstilsprodukter, så detta är något helt nytt för dem.

– Att skapa ett designkoncept och formge ett rum i en unik svensk miljö på naturens egna villkor är helt enkelt ett projekt som vi gärna ville tacka ja till, säger Oscar Kylberg, vd och ena halvan av Bernadotte & Kylberg. 

LÄS MER: Petter Stordalen designar svit på ishotellet 

Rummet kan bokas inom kort

I och med att designduons svit byggs i Icehotel 365 kommer den att stå kvar längre än vintersäsongen 2021/2022. Rummet kommer att finnas bokningsbart online inom kort.  

– När möjligheten gavs till ett samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg kände vi direkt att det var något som passar bra in i Icehotels historia av spännande samarbeten. Vi tilltalas enormt av deras känsla för form och design och ser väldigt mycket fram emot att få dela deras designglädje med våra besökare, säger Malin Franck, vd på Icehotel.  

Rummet kommer att stå klart och öppna för att ta emot gäster i vinter. 

LÄS MER: Sju udda och spännande hotell i världen