Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teneriffa är den värst drabbade ön, men även Gran Canaria där Jennifer Lopez befann sig är hårt drabbat av viruset.
Teneriffa är den värst drabbade ön, men även Gran Canaria där Jennifer Lopez befann sig är hårt drabbat av viruset.
Teneriffa är den värst drabbade ön, men även Gran Canaria där Jennifer Lopez befann sig är hårt drabbat av viruset.
Teneriffa är den värst drabbade ön, men även Gran Canaria där Jennifer Lopez befann sig är hårt drabbat av viruset. Foto: SHUTTERSTOCK

Nytt smittrekord på Kanarieöarna

Den dagliga smittfrekvensen på Kanarieöarna är nu den högsta sedan pandemin började, vilket har fått flera av öarna att höja sin beredskapsnivå. Värst är läget på Teneriffa, som nu har höjts till den allra högsta nivån.

Det senaste dygnets coronasiffror för Kanarieöarna är dyster läsning. De senaste 24 timmarna har 6 829 nya fall registrerats på öarna, varav 3 573 på Teneriffa och 2 105 på Gran Canaria. Det är den högsta dagssiffran sedan pandemin startade. Dessutom registrerades åtta nya dödsfall. Totalt finns nu över 70 000 aktiva fall av covid-19 på Kanarieöarna, enligt Guide to Canary Islands.

Den stigande smittfrekvensen har lett till att flera öar från och med 10 januari skärpt sin beredskapsnivå. Teneriffa har nu klassats i nivå 4, den allra högsta nivån, medan La Palma och Lanzarote (inkluderat La Graciosa) har flyttats upp till nivå 3. Sedan tidigare befinner sig även Gran Canaria och Fuerteventura i nivå 3, medan La Gomera och El Hierro tills vidare ligger kvar i nivå 2.

Jennifer Lopez tvingades avbryta filminspelning

Den rekordhöga smittan på öarna har även drabbat en filmproduktion, nämligen inspelningen av Netflixfilmen ”The mother” med Jennifer Lopez i huvudrollen, en film som sägs vara Netflix största europeiska produktion i år. Flera scener var planerade att spelas in i Las Palmas, men man tvingades avbryta inspelningen då ett stort antal av de 300 som ingick i filmteamet hade smittats av viruset. Jennifer Lopez har nu lämnat Gran Canaria, uppger Canarias7.

Samtidigt som risknivåerna på Kanarieöarna skrevs upp trädde också nya restriktioner på pubar, hotell, restauranger och inom kollektivtrafiken i kraft i måndags, uppger Evening Standard. Pubar och restauranger kommer att behöva stänga vid midnatt.

Regeln om max sex personer gäller nu för sociala sammankomster både inomhus och utomhus, såvida man inte bor i samma hushåll. Restriktionerna kommer att gälla till åtminstone den 24 januari då de ska ses över.

AKTIVA CORONAFALL PÅ KANARIEÖARNA (11 JANUARI 2022)

Teneriffa: 35 573

Gran Canaria: 24 573

Lanzarote: 4 817

Fuerteventura: 3 860

La Palma: 1 618

La Gomera: 260

El Hierro: 158

Källa: Guide to Canary Islands

LÄS MER: Resa till Kanarieöarna? Här är bästa ön för dig