Nu öppnar Play en direktförbindelse mellan Island och Göteborg.
Nu öppnar Play en direktförbindelse mellan Island och Göteborg. Foto: Pressbild

Nytt lågprisflyg mellan Sverige och Island

Det isländska lågprisflygbolaget Play har lagt till tre nya destinationer till sitt sommarschema för 2022, däribland ett flyg två gånger i veckan mellan Reykjavik och Göteborg. De norska destinationerna Stavanger och Trondheim är också nya på listan.

Lågprisbolaget Play som är baserat på Keflavik på Island startade sin verksamhet så sent som i juni 2021. Flygbolagets nuvarande flotta med tre Airbus A321 flyger mellan Island och tio städer i Europa. Våren 2022 kommer bolaget att introducera nya flygplan, och också börja flyga mellan de nordiska länderna och Nordamerika. Men först är det alltså Sverige och Norge som gäller.

– Efter att Norden börjat öppna upp igen gläder det oss att kunna förbättra tillgången till denna underbart färg- och levnadsglada region i Europa, säger Birgir Jónsson, vd för Play. Att lägga till dessa tre destinationer innebär att vi kan börja utforska våra skandinaviska grannars utbud, samtidigt som vi uppmuntrar er att utforska Island i en tid då landet bokstavligen förändras inför våra ögon, med nya lavafält. 

Vattenfallet Gullfoss är en av Islands största turistattraktioner. Foto: SHUTTERSTOCK

LÄS MER: Weekend på Island: 7 måsten du inte vill missa 

Flyg till Island för 870 kronor

Trafiken på de tre nya linjerna Reykjavik–Göteborg, Reykjavik–Stavanger och Reykjavik–Trondheim kommer att dra i gång i vår, till förmånliga priser. Prisexempel: Göteborg–Reykjavik, 20 maj 2022, 870 kronor, Reykjavik–Göteborg, 23 maj 2022, 875 kronor.

Island har en mängd naturfenomen som geotermiska områden, gejsrar, mäktiga vattenfall, tillgängliga högländer, berg och dalar, glaciärer, laxfloder, svarta stränder, isländska hästar, lunnefåglar, valar, öknar samt en och annan dold oas.

Alla sevärdheter är tillgängliga från Reykjavik, och därifrån kan man ge sig ut på olika utflykter med bil runt vulkanön. Ringvägen täcker många av de populäraste attraktionerna på Island. De senaste åren har man byggt flera nya kustvägar som Vestfjordsvägen i Vestfjordarna, Arctic Coast Way på norra Island och Diamond Circle som går till de spektakulära landskapen runt sjön Mývatn.

LÄS MER: 5 magiska platser att uppleva midnattssol på