Nya ziplinen på Ferrari World Abu Dhabi.
Nya ziplinen på Ferrari World Abu Dhabi. Foto: Pressbild

Nya ziplinen går rakt igenom bergochdalbanan

Förenade Arabemiratens temapark Ferrari World Abu Dhabi firar sitt 10-årsjubileum med en zipline – som går rakt igenom världens högsta loop på en bergochdalbana.

Den 400 meter långa ziplinen, vars officiella namn är Ferrari World Abu Dhabi Zip Line, börjar mitt i parken och passerar genom mitten av bergochdalbanan Flying Ace, vars 52 meter höga loop är världens högsta. För den som gillar att tävla finns även möjlighet att köra en hastighetsduell mot familj och vänner, skriver MSN.

Är man mer intresserad av höjd än av fart kan man testa den andra nyheten: en takpromenad på det 200 000 kvadratmeter stora taket till nöjesparken, 50 meter ovanför marken. Bara den enorma Ferrari-logon på taket – givetvis världens största – är stor nog att täcka sju basketplaner.

LÄS MER: Kolla in nya ”Jurassic World”-bergochdalbanan 

Vågar du ta en takpromenad ovanför världens största nöjespark inomhus? Foto: Pressbild

Ferrari World Abu Dhabi, belägen på nöjesön Yas Island mittemot Abu Dhabis internationella flygplats, är världens största nöjespark inomhus. Hela parken har som sig bör Ferrari-tema, och här finns bland annat världens snabbaste bergochdalbana, Formula Rossa, med en toppfart på 240 kilometer i timmen, en gokartbana samt realistiska simulatorer där man får testa att köra en Formel 1-bil från Ferrari.

LÄS MER: Världens 12 häftigaste pariserhjul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande