Norse beräknas vara startklara till sommaren 2022.
Norse beräknas vara startklara till sommaren 2022. Foto: Pressbild

Nya lågprisbolaget satsar på superbilliga USA-resor

Nya lågprisbolaget Norse Atlantic Airways planerar att dra i gång sina resor över Atlanten nästa sommar, enligt Travel + Leisure. Planen är att priserna ska kunna matcha de priser som Norwegian och Wow Air hade mellan Europa och USA.

– Vi är övertygade om att det finns ett behov av ett nytt och innovativt flygbolag som betjänar den billiga interkontinentala marknaden med moderna, mer miljövänliga och bränsleeffektiva flygplan när världen gradvis öppnar igen, säger bolagets vd Bjørn Tore Larsen i ett uttalande. 

LÄS MER: Nya luftskepp ska göra flygresandet klimatneutralt

Flyger från Europa till USA

Han är en av huvudägarna i det nya flygbolaget, tillsammans med bland andra Norwegians grundare och tidigare vd Bjørn Kjos och kronprinsessan Mette-Marits bror Espen Høiby. Tanken är att till en början flyga från tre destinationer i Europa – Oslo, London och Paris – till tre destinationer i USA: New York, Miami och Los Angeles, men fler rutter och destinationer väntas tillkomma – i första hand till Asien. Flygplansflottan kommer att bestå av 15 stycken Boeing 787 Dreamliner, varav nio har köpts in från Norwegian. Man räknar med att vara startklara till nästa sommar.

Biljetterna kommer att släppas tre månader före trafikstart. Norse har inte gått ut med några priser än, men tanken är att fylla luckan efter Norwegian och Wow Air, två lågprisbolag som erbjöd enkelresor över Atlanten för 700 kronor och uppåt. Om det nya bolaget kan hålla priser på den nivån återstår att se. Wow Air gick i konkurs 2019. och tidigare i år meddelade Norwegian att man skulle upphöra med transatlantiska flygningar. 

LÄS MER: Norwegians grundare startar nytt flygbolag 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor – hela 52 % rabatt! Beställ här!