Vågar du stanna hela natten i rum 13?
Vågar du stanna hela natten i rum 13? Foto: Rum 13

Nu kan du bo i ett hemsökt hotellrum i Göteborg

Lagom till höstmörkret har andra dimensioner tagit sig in på ett hotell, till rum 13 på Gothia Towers. Nu öppnas bokningen till årets höstnyhet i Göteborg. Vågar du tillbringa en natt i det hemsökta rummet? 

Du lämnar in mobiltelefonen vid incheckningen, drar ett djupt andetag och öppnar dörren till Rum 13. Ta ett steg in i rummet och hör hur dörren stängs bakom ryggen. Klockan är 21.00, och en lång natt väntar.

– Vi vill självklart inte berätta exakt vad som kommer att hända under natten. Det vi kan säga är att det kommer vara många pulshöjande överraskningsmoment, och det kommer alltid gå att kontakta personal om det skulle bli för läskigt, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co som har tagit fram konceptet i samarbete med Gothia Towers.

LÄS MER: Så här blir halloween i nöjesparkerna 2021 

Ökat intresse för halloween

–  Rum 13 är vår stora nyhet för årets höst i Göteborg. Här pratar vi inte om lite spindelväv i hörnen, utan mer en sorts skrämsel som får håret på armarna att resa sig. Vi ser att intresset för halloween ökar för varje år, och vid sidan av halloween på Liseberg finns massor av upplevelser på tema höstrys i staden, berättar Andrea Jovell, chef för marknad & kommunikation på Göteborg & Co. Själv är jag lättskrämd och skulle välja ett annat rum och akta mig noga för nummer 13. 

För den som önskar en lugnare vistelse finns det gott om spökfria hotellrum i Göteborg. Och under den vakna tiden finns det många läskigheter i staden under hösten. Det går att välja och vraka mellan skrämmande stadsvandringar, teater med skräckinslag, mordgåtor, skräckhus på Liseberg, spindlar på Universeum och spöken på Alfons Åbergs Kulturhus.

Det hemsöka hotellrummet finns att boka på Gothia Towers från den 16 oktober till 6 november. Max 1 natt per familj. Lägsta rekommenderade ålder för barn är 10 år.

LÄS MER: Halloween-premiär för Lisebergs nya skräckhus

Aktuellt just nu