Paradisiska Zanzibar har många boenden med strandläge.
1 av 2: Paradisiska Zanzibar har många boenden med strandläge. Foto: TUI
Zanzibar är känd för sina vita sandstränder.
2 av 2: Zanzibar är känd för sina vita sandstränder. Foto: TUI

Nu kan du flyga direkt till afrikanska paradisön

En liten ö, inte större än Öland, är föremål för charterbolaget TUI:s nya storsatsning.

De som vill kan passa på att titta på de vilda djuren i Serengeti vid besöket.

Det handlar om direktflyg till den exotiska ön Zanzibar utanför Tanzania på Afrikas östkust.

Zanzibar är känd som en paradisö för sina fantastiska, vita sandstränder och turkosblå vatten. De vackra stränderna, som Bwejuu, Uroa, Kiwengwa, Mehangani Pwani och Matemwe, är öns största tillgång. Här kan man njuta av vattensporter som dykning, snorkling och kitesurfning.

Researrangören erbjuder också fyra olika safaripaket till Tanzanias fastland under vistelsen. Det handlar om safariturer på mellan två och fyra dagar i Serengeti, Lake Manyara, Selous eller Ngorongo Crater där resenärerna får chansen att uppleva Afrikas spännande djur i det vilda. 

Från och med november i höst erbjuder TUI direktflyg till Zanzibar och ett stort urval av hotell (cirka 35 stycken). Nästan alla hotellen har strandläge. Direktflyget från Stockholm och Köpenhamn tar cirka tio timmar, och det är bara två timmars tidsskillnad, så risken för jetlag är liten.

Andra lockelser på Zanzibar är den spännande matkulturen med fokus på fisk, skaldjur och kryddstarka rätter. Här finns även gott om spännande marknader och exotiska kryddträdgårdar. 

LÄS MER: 9 bästa resmålen i Afrika för sol och bad 

Freddie Mercurys födelsestad

Lockar gör också ett besök i den välbevarade Stone Town, det historiska och turistiska centrumet i ögruppens huvudstad Zanzibar City. Stone Town med sina trånga gränder, marknader, små butiker och myller är en smältdegel av kulturer och människor. Stone Town är listad på Unescos världsarvslista och är även känd som Queen-sångaren Freddie Mercurys födelsestad.

Zanzibar är ett delvis självstyrande örike i union med Tanzania. Öriket består av en arkipelag (Zanzibararkipelagen) belägen i Indiska oceanen som inkluderar öarna Zanzibar, Pemba och några småöar.

Ögruppen har en lång historia som handelsnation i Indiska oceanen. Området utgjorde ett viktigt stopp längs med den kryddhandelsväg som gick mellan Indien, Afrika och arabvärlden i förkoloniala tider. Mellan 1890 och 1963 tillhörde Zanzibar Storbritannien. 

Zanzibar är ännu ett led i TUI:s satsning på destinationer i Afrika, som redan inkluderar Egypten, Marocko, Kap Verde, Tanzania, Mauritius, Seychellerna och Gambia.

LÄS MER: Safari i Afrika – här är de bästa nationalparkerna 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande