Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nioårige Eli Sylvester gjorde så att hans drömkoja blev verklighet.
Nioårige Eli Sylvester gjorde så att hans drömkoja blev verklighet.
Nioårige Eli Sylvester gjorde så att hans drömkoja blev verklighet.
Nioårige Eli Sylvester gjorde så att hans drömkoja blev verklighet. Foto: Rachel Sylvester/Airbnb

Nu kan du bo i nioåringens trädkoja – med rutschbana

Många barn drömmer om att ha en häftig trädkoja, men det är inte alla som förverkligar drömmen. Nioårige Eli Sylvester både ritade och hjälpte till att bygga sin egen drömträdkoja – och nu kan du nya den på Airbnb för 1 400 kronor natten.

Redan som sexåring hade Eli Sylvester från Murphy i North Carolina i USA planer på att bygga en trädkoja. Det började med en plywoodskiva i ett träd som man kunde skjuta med Nerf-pistoler från, men snart började planerna på en trädkoja som skulle vara något alldeles extra att ta form. När Eli fyllde nio blev ”Eli's Treehouse” verklighet. 

Soffan går att dra ut och förvandla till en dubbelsäng. Foto: Rachel Sylvester/Airbnb

LÄS MER: Magiska och unika boenden i Småland 

Sovplats för fyra personer

Trädkojan har sovplats för fyra personer: dels finns en dubbelsäng som också fungerar som soffa i nedervåningen, dels finns två enkelsängar på övervåningen. Dessutom finns ett vardagsrum med tv och eldstad, en köksavdelning med kokplatta och minikyl, ett badrum med dusch och toalett – samt något som varje nioåring drömmer om att ha i sin koja: klätternät och klätterställningar, en studsmatta och till och med en enkel linbana. Det finns också en terrass med utsikt över klätterställningarna, studsmattan och linbanan utanför, samt en rutschbana från kojan ner till marken. På marken finns både höns och katter som gästerna kan umgås med.

Ingen trädkoja är komplett utan en rutschbana ner till marken! Foto: Rachel Sylvester/Airbnb

Pengar till välgörenhet

Pengarna för att bygga kojan har Eli dels fått från att sälja slöjdföremål, dels har han sparat presentpengar från jul och födelsedagar, enligt The Sun. Sedan har hans mamma Rachel hjälpt honom med resten.

När hans mamma lade ut kojan på Airbnb i maj i år dröjde det inte länge tills de första gästerna bokade, och sedan dess har intresset varit stort. I skrivande stund finns 33 recensioner på kojans Airbnb-sida – alla överväldigande positiva.

Priset för en natt är cirka 1 400 kronor per natt. Inkomsterna från uthyrningen av kojan kommer Eli att dela med sina föräldrar, och också skänka en del till välgörenhet.

Eli utanför sitt fantastiska trähus. Foto: Rachel Sylvester

LÄS MER: Sju udda och spännande hotell i världen