Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En upplevelse på djupet.

Nu kan Beatlesfansen bo i en ”yellow submarine”

Airbnb är fullt av konstiga boenden, från en gammal raketuppskjutningsbas i New Mexiko till en ko i två våningar. Men frågan är om inte detta tar priset: en gul ubåt med Beatles-tema i en skog i Nya Zeeland.

”We all live in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine …” Alla kan väl nynna på Beatles klassiska poplåt från 1966, som blivit många barns favorit genom åren. För alla sanna Beatlesfans har förstås uttrycket ”yellow submarine” fått en magisk klang. Och nu kan deras dröm besannas: det finns en gul ubåt på Airbnb som man kan bo i!

Sjömansrandigt tema i sovrummet. Foto: ANDRE VROON

Okej då – det är kanske inte en riktig ubåt om vi ska vara ärliga, utan en sammansättning av en gammal spannmålssilo, ett spabad och en mjölkningsbod som har målats gul. Men det känns ändå som en riktig ubåt. När man kommer in genom rampen finns en skottdörr, hyttventiler och ett slags pentry.

Den marina känslan är tydlig inne i ubåten. Foto: ANDRE VROON

Sjöresor och Beatles

Hela boendet vimlar av referenser till både sjöresor och Beatles, från loungen med steampunk-tema och den randiga sjömansdekoren till en skyltdocka som ser ut som John Lennon. Och den är faktiskt större än den ser ut: den gula ubåten rymmer fyra gäster och har både ett ordentligt kök och badrum.

Själva ”ubåten” ligger tyvärr en bit bort: i en skog i en floddal nära byn Marton på Nya Zeelands nordö, cirka två timmars bilresa från Wellington. Priset ligger på cirka 1 300 kronor per natt – söker du på ”Marton, Nya Zeeland” på Airbnb bör du lätt kunna hitta den.

En skön soffa att sjunka ner i medan man lyssnar på lite Beatlesmusik. Foto: ANDRE VROON

LÄS MER: Här är världens 10 märkligaste Airbnb-boenden
LÄS MER:
Nu kan du bo i den riktiga ”Sagan om ringen”-byn
LÄS MER:
Hyr en egen ö med en fyr