Vem ser fram emot sommaren 2021?
Vem ser fram emot sommaren 2021? Foto: Pressbild

Kolla in nya ”Jurassic World”-bergochdalbanan

Sommaren 2021 öppnar Jurassic World VelociCoaster på Universal Orlando Resorts i Florida – världens första bergochdalbana med ”Jurassic World”–tema. Och det är ingen dålig åktur som vi pratar om.

Bergochdalbanan kommer att ha två uppskjutningsramper, av vilka den snabbaste kommer att skicka i väg åkarna i en hastighet på över 110 kilometer i timmen på 2,4 sekunder och skjuta upp dem 35 meter i luften innan de åker nästan lodrät ner, i 80 graders vinkel. Enligt MSN är det den brantaste lutningen hittills på ett Universal-nöjesfält.

LÄS MER: Enorma nöjesparken ska slå världen med häpnad 

Den nya bergochdalbanan kommer se rätt häftig ut även på kvällen. Foto: Pressbild

360-gradersloop precis ovanför vattenytan

För att göra åkturen ännu häftigare kommer man att komma mycket nära Islands of Adventure-lagunen, eftersom den nya bergochdalbanan gör en 360-graders loop bara några centimeter ovanför vattenytan. Universal Resorts säger också att åkarna kommer att uppleva en ”inverterad överstegring i tyngdlöshet”, när åkarna färdas uppochned i 30 meter. Den totala banlängden är nästan 1 500 meter.

Bergochdalbanan, som är den första någonsin med ”Jurassic World”–tema, kommer att vara ett helt nytt äventyr där skådespelarna från filmerna kommer att finnas med.

Något exakt datum för invigningen av Jurassic World VelociCoaster inte satt, utan man har bara sagt att de kommer att öppna sommaren 2021.

LÄS MER: Här är de 9 bästa nöjesparkerna i Orlando 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande