1 av 2: QSuit - nya business class-kabinen.
Två smarta, och helt gratis knep om du vill ha en hel rad på flyget för dig själv.
2 av 2: Två smarta, och helt gratis knep om du vill ha en hel rad på flyget för dig själv. Foto: Shutterstock

Knepen som kan ge dig en hel stolsrad på flyget

Chelsea Dickenson, reseinfluencer med stora konton på Instagram och TikTok har kommit på det smartaste resehacket om du vill ha så mycket plats som möjligt i planet, skriver Fox News.

Den brittiska influencern Chelsea Dickenson som går under namnet ”Cheap Holiday Expert” på sociala medier, delar med sig av de strategier hon brukar använda för att försöka få en hel stolsrad på flygplanet för sig själv. Och det bästa, det kostar inte en krona och är löjligt enkelt.

https://www.instagram.com/p/CPDlPl0Fi2e/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Boka smart

Reser du tillsammans med någon är knep nummer ett att leta upp en tom rad, och sedan boka fönster- samt mittgångsplatsen och lämna mittplatsen tom. Sannolikheten att någon annan frivilligt kommer boka mittplatsen är minimal. Voilà, en hel rad för er själv! Chansen ökar dessutom ju längre bak i planet du väljer att boka, enligt Dickenson.

Se till att boka fönster- och mittgångsplatsen och lämna sätet i mitten tomt. Foto: Shutterstock

Men skulle denna plan misslyckas kan man alltid fråga personen om hen vill ha fönster- eller mittgångsplatsen, så ni i alla fall kan sitta bredvid varandra. 

Platserna ingen vill ha

Enligt Chelsea Dickenson finns ett annat knep, och det är att välja rad 13 (om den raden finns, på många flygplan är den borttagen) en plats som en del anser som otur.

Rad 13, en rad som få frivilliga nappar åt sig. Foto: Shutterstock

”Jag har använt mig av mina knep cirka tio gånger och skulle säga att jag har haft en framgång med 60 procent”, sa Dickenson till Fox News när de uppmärksammade hennes TikTok-inlägg om flygplanshacket. ”Jag har också hört från många av mina följare att det har fungerat för dem, såvida flyget inte är fullbokat, det kan man tyvärr inte göra något åt.”

”Jag testade detta en gång när jag flög ensam”, kommenterade en av Chelseas följare. ”Bokade mittplatsen, och ingen bokade bredvid mig.”

LÄS MER: Kabinpersonalens bästa tips inför flygresan 

Aktuellt just nu