Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Karnevalsparaden i Rio ställs in för andra året i rad.
Karnevalsparaden i Rio ställs in för andra året i rad.
Karnevalsparaden i Rio ställs in för andra året i rad.
Karnevalsparaden i Rio ställs in för andra året i rad. Foto: SHUTTERSTOCK

Karnevalparaden i Rio de Janeiro ställs in

Alla gatuparader och fester under den berömda karnevalen i Rio de Janeiro ställs in för andra året i rad, på grund av ökningen av covid-19-fall, meddelade stadens borgmästare på tisdagen.

Efter ett möte med Brasiliens hälsomyndigheter meddelade Rios borgmästare Eduardo Paes att staden kommer att ställa in de gatuevenemang som lockar hundratusentals karnevalsälskare varje år, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Dock kommer paraden med Rios sambaskolor, som allmänheten tittar på från läktarna på stadens Marques de Sapucai Sambadrome, att äga rum, till skillnad från förra året, med hälsoförebyggande åtgärder för att förhindra spridning av viruset.

– På grund av den demokratiska aspekt som gatukarnevalen har till sin natur är det omöjligt att utöva någon form av inspektion, sa Paes.

LÄS MER: Världens 10 härligaste vinterfestivaler

Flera städer ställer in paraden

Den stora karnevalen i Rio var tänkt att äga rum mellan den 25 februari och 1 mars i år. Även andra brasilianska städer ställer in sina karnevalsparader i år. Förra veckan meddelade Salvador i nordöstra Brasilien att man inte skulle ha någon karnevalsparad. och Sao Paulo, huvudstaden i Brasiliens rikaste delstat, planerar att flytta sin gatuparad till stadens formel 1-bana.

Brasilien är det tredje mest drabbade landet i världen sett till antal fall, efter USA och Indien, med över 22 miljoner fall och nästan 620 000 döda sedan pandemins start. De senaste dagarna har antalet nya fall ökat kraftigt, och den 4 januari rapporterades 18 759 nya fall, vilket är den högsta siffran sedan i november. 

Den berömda stranden Copacabana i Rio de Janeiro. Foto: SHUTTERSTOCK

LÄS MER: Världens mest ikoniska julgranar