Junibacken tar barnens gosedjur på ett äventyr i huset.
Junibacken tar barnens gosedjur på ett äventyr i huset. Foto: Pressbild

Junibacken smygöppnar – för gosedjur

På grund av coronaläget har Junibacken i Stockholm haft stängt sedan den 22 mars. Nu har man dock valt att öppna igen – men bara för gosedjur.

Alla barn som vill kan skicka in ett gosedjur till Junibacken för ett spännande äventyr som barnet kommer att kunna följa digitalt. Alla gosedjur som skickas in får uppleva hela Junibacken med teaterföreställningar, turer i Sagotåget, lek i Villa Villekulla, detektivarbete i Ture Sventon-utställningen och lunchpaus i cirkusmatsalen. Barnen kan följa sitt gosedjurs äventyr på Junibackens Instagramkonto och på Youtube. 

– Att få se sitt eget gosedjur uppleva roliga saker kittlar barnens fantasi. Det ger också en tröst om att i en parallell värld är allt som vanligt, och snart är vi alla tillbaka i den världen. Vi är glada över att kunna välkomna många, ludna – och kanske luggslitna – gäster till oss, säger Eva Blomkvist, pedagogisk chef på Junibacken.

LÄS MER: 7 fina favoriter i Astrid Lindgrens Stockholm 

Så här gör du för att skicka in ett gosedjur

Gosedjuret ges tillbaka till sin ägare först när Junibacken öppnar igen, så välj ut ett gosedjur som du vet att barnet kan klara sig ifrån ett tag. Skriv gosedjurets namn, barnets namn och ålder på en lapp och skicka till: Junibacken, Galärvarvsvägen 8, 115 21 Stockholm.

Junibacken tar emot gosedjur nu och till dess att verksamheten öppnar igen. Gosedjuren kan hämtas på plats när Junibacken öppnar igen. Junibacken har inte möjlighet att skicka tillbaka några gosedjur.    

LÄS MER: 64 roliga sommarutflykter i Sverige – för stora och små 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande