Phuket i april, stängd strandservice på grund av corona.
Phuket i april, stängd strandservice på grund av corona. Foto: SHUTTERSTOCK

Inhemsk coronasmitta hotar vinterns resor till Thailand

Thailändska myndigheterna meddelar att startdatumet för årets högsäsong kan skjutas på framtiden efter att landet nyligen registrerat sitt första fall av inhemsk smitta på över 100 dagar, rapporterar DN.

Normalt sett är den 1 oktober startdatum för den viktiga högsäsongen i Thailand. Det första fallet av ett inhemskt smittofall av Covid-19 på över 100 dagar har resulterat i att startdatumet för Thailands högsäsong kan skjutas på framtiden, enligt Thailands turistmyndighet TAT.

I vanliga fall skulle många vinterresor till svenskarnas favoritresemål redan varit uppbokade vid det här laget, men enligt Fredrik Henriksson, kommunikationschef på researrangören Ving, avvaktar kunderna i år. Dock räknar Ving med start som planerat, det första planet till Thailand ska lyfta från Sverige den 26 november. Detsamma gäller för TUI, vars första flyg till Thailand ska lyfta den 15 november, men stolarna fylls inte upp i samma takt som de brukar, skriver DN.

Även Apollo planerar att genomföra resor till Thailand. Den första resan avgår den 11 december.

Adam Györki, presschef på TUI, säger till DN att målet är att arbeta tillsammans med den thailändska regeringen och myndigheterna för att säkerställa att resorna blir av, och att det sker på ett säkert sätt både för turisterna och för thailändarna.

I Thailand har 3 304 fall av Covid-19 bekräftats per den 30 juli 2020, enligt svenska ambassaden.

DETTA GÄLLER FÖR RESOR TILL THAILAND

Folkhälsomyndigheten (28 augusti 2020)

Den 26 augusti 2020 beslutade UD att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till Thailand till den 15 november 2020.

Thailändska luftfartsmyndigheten har förlängt förbudet för alla kommersiella flygningar till Thailand tills vidare. Det innebär att flyg inte får landa med passagerare i Thailand, däremot kan flyg med passagerare lämna Thailand. Enstaka bolag flyger fortfarande reguljärt, men det kan ändras med kort varsel. 

Alla inresande till Thailand, inklusive svenska medborgare, måste fullfölja 14 dagars karantän.

LÄS MER: Sjuk på resan – 6 viktiga råd du måste känna till 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande