Ikea erbjuder ”semester i en låda” till olika resmål

Börjar ressuget bli övermäktigt? Ikea i Förenade Arabemiraten har kommit på en kul idé för en hemester med vibbar från flera olika populära resmål runtom i världen. 

Sedan coronapandemin började har många försökt komma på sätt att resa utan att lämna hemmet – det kan vara genom att göra virtuella museibesök, kolla på resefilmer eller beställa hem olika typer av utländsk mat. Ikea i Förenade Arabemiraten har tagit ett nytt grepp på problemet genom sitt nya koncept ”Vacations in a box”, som gör att man kan uppleva populära resmål som Paris och Tokyo hemifrån, skriver House Beautiful.

Vad det handlar om är en låda med olika Ikea-produkter – kuddar, glas, mattor, inredningsdetaljer – som har kombinerats med en nedladdningsbar broschyr med rekommendationer på musik, filmer, recept och olika aktiviteter som kan hjälpa dig att återskapa atmosfären från resmålet. Det finns fyra olika lådor: ”Sunrise in Cappadocia, Turkey”, ”Teatime in Tokyo”, ”Feet up in the Maldives” och ”L’amour in Paris”.

https://www.instagram.com/p/CDQfRRoFc6d/

LÄS MER: Så kan du uppleva Grekland – utan att lämna hemmet 

Än så länge bara i Förenade Arabemiraten

I dagsläget finns lådorna bara att köpa i butik och på nätet i Förenade Arabemiraten, men förhoppningsvis kommer idén att sprida sig till andra varuhus. 

– Coronapandemin har ställt krav på nya kreativa lösningar för att nå ut till våra kunder där de är, säger Per Stolt, marknadschef på Ikea Sverige. ”Vacations in a Box” är en kampanj som genom att ta semesterresan hem till vardagsrummet både underhåller och är relevant för tiden vi befinner oss i. Våra olika marknader arbetar enskilt efter sina egna förutsättningar, och just nu har vi i Sverige inte några planer på att följa efter Förenade Arabemiratens initiativ. Men vi inspireras ständigt av varandra och har för vana att jobba tillsammans mellan marknaderna, därför utesluter vi inte att detta kan bli aktuellt.

Ett tips – broschyrerna går att ladda ner från Ikea i Förenade Arabemiratens hemsida även om du inte köper lådorna, och där finns även produkterna listade. Så inget hindrar dig från att få lite vibbar från ett parisiskt kafé på balkongen eller en strand på Maldiverna i trädgården. Som företaget själva skriver: ”All you need is a little imagination.”

LÄS MER: 12 annorlunda och enkla sätt att komma ut i världen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande