Foto: Pressbild

Höstlovskryssning: Höga kustens magnifika natur

Tallink Silja förlänger kryssningar till Höga kusten fram till och med höstlovet. Rutten går via Mariehamn på Åland vilket möjliggör taxfreeförsäljning ombord. Biljetter släpps den 10 september.

Sommarens och senhöstens kryssningar i Höga kustens vatten blev en succé. Efterfrågan på fler avgångar gör nu att Tallink Silja släpper ytterligare avgångar inför höstlovet. Det är Silja Symphony som kommer att trafikera Stockholm–Härnösand under ytterligare fem helger fram till och med höstlovet. 

Sveriges svar på Hurtigruten

Rutten går via Mariehamn på Åland vilket möjliggör taxfreeförsäljning ombord. Efter avgång från Härnösand bjuds resenärerna på en unik möjlighet att uppleva världens högsta kustlinje från vattnet under en nästan fyra timmar lång tur inomskärs, genom Sannasundet till Högakustenbron och Ulvön innan fartyget viker av och seglar tillbaka till Stockholm.

Tallink Siljas flaggskepp Silja Symphony kommer att trafikera Stockholm–Härnösand under ytterligare fem helger fram till och med höstlovet. Foto: Pressbild

LÄS MER: Upplev Höga kusten – ett världsarv med vida vyer 

Kryssningen pågår när den så kallade Eldveckan infaller i Höga kusten. Det kommer brinna lägereldar, bakas tunnbröd och pinnbröd, samt arrangeras olika upplevelser i form av skattjakter och eldiga maträtter. 

– Det kommer kort och gott att finnas en mängd upplevelser för ett minnesvärt höstlov, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling. 

För att kunna välkomna resenärer på ett tryggt och säkert sätt har organisationen Svensk Sjöfart, som Tallink Silja är en del av, antagit en branschstandard med en rad konkreta säkerhetsåtgärder som gäller i både terminaler och ombord på fartygen.  

För att kunna välkomna resenärer på ett tryggt och säkert sätt har man antagit en rad konkreta säkerhetsåtgärder som gäller i både terminaler och ombord på fartygen. Foto: Pressbild

– En trygg resa för såväl våra gäster som vår personal är vår högsta prioritet. Vi har anpassat all verksamhet ombord och infört säkerhetsrutiner som nu är väl inarbetade. Vi fortsätter också att ha ett halverat passagerarantal så att alla ska kunna hålla ett lagom avstånd, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja.

Kryssningarna avgår från Stockholm den 25 september samt 2, 23, 26 och 29 oktober.  De tre sista avgångarna sker under höstlovsveckan och fartyget stannar då ett dygn på plats i Härnösand för att kunna erbjuda fler upplevelser på destinationen. Biljettförsäljningen startar den 10 september klockan 12.00.

LÄS MER: Höga kusten-leden: 13 vackra vandringsleder 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande