Amsterdam lockar fler och fler svenskar.
1 av 2: Amsterdam lockar fler och fler svenskar. Foto: SHUTTERSTOCK
Bangkok toppar listan över populära resmål.
2 av 2: Bangkok toppar listan över populära resmål. Foto: SHUTTERSTOCK

Hit åker vi med vår älskling för att fira alla hjärtans dag

En blomsterbukett, god choklad eller middag på fin restaurang är vanliga sätt att uppvakta sin partner på alla hjärtans dag. Men att resa utomlands blir allt mer vanligt. Här är de 10 populäraste resmålen på årets främsta kärleksdag.

Thailand och Spanien ligger oss svenskar varmt om hjärtat och är två mycket populära destinationer att fira sin semester på. Det avspeglar sig också i ny statistik från resebyrån Ticket, där återigen Bangkok toppar listan över bokade resmål under alla hjärtans dag. På andra plats hittas Gran Ganaria och som nummer tre kommer Phuket, precis som föregående år. 

Amsterdam allt mer populär

Men på fjärde plats bubblar en mer närliggande destination upp – weekend-pärlan Amsterdam. Nederländernas största stad ökar med 36,5 procent. 

Att allt fler upptäcker staden är knappast konstigt. Här finns en välbevarad stadskärna med 1600-talshus, trädkantade kanaler med husbåtar, rolig shopping och spännande restauranger och barer. Dessutom är Amsterdam lätt att hitta i, och de flesta sevärdheter finns på promenadavstånd. Lägg därtill att staden bara ligger en kortare resa bort, har en romantisk och tolerant stämning, och du har ett perfekt weekend-resmål.

LÄS MER: Weekend i Amsterdam – stor guide med bästa tipsen

Fira kärleken i romantiska Amsterdam. Foto: SHUTTERSTOCK

Två nykomlingar som letat sig in på listan är turkiska Istanbul och Lissabon i Portugal.

Istanbul på åttondeplatsen ökar med 93 procent. Här lockar en levande, exotisk stad med sin blandning av Europa och Asien. I Istanbul kan man bland annat uppleva sultanpalats, imponerande kyrkor, basarer, hamam, vackra vyer, båtturer och roligt uteliv. En bra mix för en romantisk weekend.

LÄS MER: Istanbul – 12 saker du absolut inte vill missa 

Besök imponerande Hagia Sofia under besöket i Istanbul. Foto: ARTUR BOGACKI / ADOBE STOCK

Till den andra nykomlingen Lissabon ökar resandet med hela 128 procent. I den portugisiska huvudstaden kan man ta del av en sjudande matscen, kultur, historia och kul shopping och nattliv. I vänliga Lissabon får du dessutom mycket för pengarna då prisnivån är nästan hälften mot Sveriges (56 av 100 på Forex storstadsindex). Mycket romantik för pengarna!

LÄS MER: Guide till Lissabon: Bästa tipsen i den vackra staden 

I Lissabon får du mycket för pengarna. Foto: SHUTTERSTOCK

Populäraste alla hjärtans dag-resmålen

1. Bangkok (1)

2. Gran Canaria (2)

3. Phuket (3)

4. Amsterdam (7)

5. London (6)

6. Paris (5)

7. Teneriffa (4)

8. Istanbul (ny)

9. Krabi (8)

10. Lissabon (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade till och med 12 februari 2020 med avresa den 10–14 februari 2020

LÄS MER: 14 härliga weekendstäder – hitta din favorit 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande