Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Förvänta dig både Mumien och Frankenstein i den nya skräckparken!
Förvänta dig både Mumien och Frankenstein i den nya skräckparken!
Förvänta dig både Mumien och Frankenstein i den nya skräckparken!
Förvänta dig både Mumien och Frankenstein i den nya skräckparken! Foto: Kiselev Andrey Valerevich / Shutterstock

Här öppnar nya skräckparken – vågar du?

Shower, kasinon, nöjesparker, shopping – det är inte utan skäl som Las Vegas brukar kallas för ”The Entertainment Capital of the World”. Nu planeras ännu en attraktion som ska locka besökare till staden.

Det är Universal Parks & Resorts som i ett pressmeddelande tillkännager planerna på att öppna en helt ny nöjespark med skräcktema i Las Vegas. I september och oktober varje år brukar företaget arrangera Halloween Horror Nights i sina parker världen över, men detta är första gången man lanserar en liknande upplevelse som ska vara öppen året runt.

Enligt pressmeddelandet handlar det om ”en helt ny permanent underhållningsupplevelse i Las Vegas. Detta originella koncept kommer att väcka liv i Universals stora samling av klassiska skräckfilmer blandat med dagens mest skrämmande berättelser.”

Universal Parks & Resorts öppnar skräcknöjespark i Las Vegas. Foto: UNIVERSAL PARKS & RESORTS PRESSBILD

Besökarna kommer att både få uppleva en rad skräckcentrerade fasta attraktioner och mer säsongsbetonade evenemang. Det kommer också att finnas ett antal matställen som förvandlas till hemsökta restauranger på kvällen.

Frankenstein, Dracula och Mumien

Universal har under åren stått bakom klassiska skräckfilmer med ikoniska karaktärer som Frankenstein, Dracula och Mumien, och har samarbetat med flera av genrens mest kända regissörer.

– Universal är känt för sin förmåga att leverera originella, tematiska och skrämmande skräckunderhållningsupplevelser för miljontals fans varje år, säger Page Thompson, vd för New Ventures på Universal Parks & Resorts. Vi är glada över att ge våra fans runtom i världen ännu ett sätt att bli rädda och ha kul i hjärtat av Las Vegas.

Den nya skräckparken kommer att uppta ett utrymme på drygt 10 000 kvadratmeter och ligga i en stor utvidgning av Las Vegas nöjesdistrikt Area 15, som öppnade i september 2020. Något öppningsdatum för den nya parken är ännu inte satt.

LÄS MER: Är detta Storbritanniens märkligaste nöjespark?
LÄS MER:
Nytt ”Frost”-land öppnar på Disneyland Paris
LÄS MER:
Här kan du kliva in i ”Stranger things” värld