Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I slutet på augusti öppnade ”Stranger things: the experience” i London.I slutet på augusti öppnade ”Stranger things: the experience” i London.I slutet på augusti öppnade ”Stranger things: the experience” i London.
I slutet på augusti öppnade ”Stranger things: the experience” i London. Foto: Netflix

Här kan du kliva in i ”Stranger things” värld

Har du drömt om att få stiga in i ”Stranger things”-universumet och känna dig som en del av gänget? Nu har du chansen – på flera platser runtom i världen.

”Stranger things” är Netflix populäraste engelskspråkiga serie genom tiderna, och att det skulle komma någon form av upplevelsepark på temat är kanske inte så förvånande. Tidigare i år kom det också – på flera platser i världen. ”Stranger things: the experience” är en interaktiv utställning för alla fans av Netflix succéserie, inklusive ett virtuellt besök i den skrämmande Upside Down-världen. Den har redan visats i New York (fram till i början på september), Atlanta och San Francisco, och hade senast premiär i London för några veckor sedan.

”Stranger things: the experience” tar med besökarna till Hawkins, Indiana, 1986, alltså den fiktiva miljön för tv-serien. Besöket börjar på Hawkins Lab, där deltagarna kliver in i olika rum för att delta i en sömnstudie. På en skärm välkomnas man till studien av doktor Brenner, spelad av Matthew Modine, och forskare ger instruktioner om hur man bäst kan utnyttja sina okända superkrafter. 

Efter besöket på labbet leder vägen till skogen och ett skrämmande alternativt universum, Upside Down, en 3D-upplevelse med en rad livsfarliga demogorgoner. Skådespelare från serien uppmanar via video deltagarna att hjälpa till att stänga portalen till underjorden.

Familjen Byers vardagsrum i ”Stranger things: the experience”.Familjen Byers vardagsrum i ”Stranger things: the experience”.Familjen Byers vardagsrum i ”Stranger things: the experience”.
Familjen Byers vardagsrum i ”Stranger things: the experience”. Foto: Netflix

Spela arkadspel och musik från 1980-talet

Efter farorna i Upside Down går man sedan vidare till Mix-Tape, den lättsammare delen av besöket. Här kan man äta glass från Scoops Ahoy, pizza från Surfer Boy, dricka en drink med ”Stranger things”-tema, köpa ”Stranger things”-prylar samt spela arkadspel och musik från 1980-talet. Själva upplevelsen tar 45 minuter, medan man får stanna hur länge man vill i Mix-Tape-området.

– Vi vet att våra ”Stranger things”-fans kommer att ta chansen att vara historiens hjältar och arbeta tillsammans med Eleven, Mike och resten av gänget för att bekämpa ondskan som hotar att förtära Hawkins, säger Greg Lombardo, upplevelsechef på Netflix, till Alertify. Fans älskar att förlora sig själva i världen när de ser programmet. Nu kommer de för första gången att kunna leva ut ett avsnitt från serien i verkligheten.

London är den första staden i Europa där man kan uppleva ”Stranger things: the experience” – men det lär inte bli den sista. På hemsidan uppmanas besökare att nominera vilken stad som man vill ska bli nästa att få besök av den skrämmande upplevelsen – bland kandidaterna finns Paris, Madrid, Rom, Milano, Berlin och Amsterdam. Det har även länge funnits rykten om en attraktion med ”Stranger things”-tema på nöjesparken Universal Orlando, men ingenting är bekräftat än.

På Mix-Tape-området kan man spela arkadspel och musik från 1980-talet.På Mix-Tape-området kan man spela arkadspel och musik från 1980-talet.På Mix-Tape-området kan man spela arkadspel och musik från 1980-talet.
På Mix-Tape-området kan man spela arkadspel och musik från 1980-talet. Foto: Netflix

LÄS MER: Besök studion där ”Game of Thrones” spelades in
LÄS MER: Kolla in första bilderna från nya ”Jumanji”-landet
LÄS MER: Här är världens första Monopol i naturlig storlek