Ät med social distansering.
Ät med social distansering. Foto: Pressbild

Här är restaurangen som ligger mitt ute i naturen

Vill du gå ut och äta men har ingen lust att trängas med folk som inte håller den sociala distansen kan det här vara stället för dig. På restaurang Nowhere slipper du garanterat kontakt med andra gäster – och sitter mitt i naturen.

Den 20–21 augusti öppnas en tillfällig restaurang i naturreservatet Häringe-Hammersta söder om Stockholm. Restaurang Nowhere består av sex bord som är utspridda på särskilt vackra lägen utan någon kontakt med andra gäster. Samtliga platser är individuellt utformade av den svensk-danska inredningsduon Anna och Lars Norrman för att skapa en kontrast till naturen.

– Vi har med tiden blivit experter på att fly, både mentalt och fysiskt, men i år har vi plötsligt tvingats att stanna upp. I stället för utlandsresan trevar vi oss ut i naturen och upptäcker magiska ställen mitt framför näsan, säger Mehmet Gürbüzer på vinhuset Oddbird som ligger bakom restaurangen. Från en hörna på bakgården till gömda ställen i skogen som vi tidigare inte har uppfattat som en destination. Det är inte platsen i sig vi vill nå med restaurangen utan snarare en sinnesstämning.

LÄS MER: 8 udda campingplatser i Sverige 

Fast meny ute i naturen

– Vi kockar pratar ofta om råvarors ursprung och deras närhet till naturen, säger kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg från Garba som kommer att servera en fast meny tillsammans med alkoholfria viner. På Nowhere vill vi förstärka den känslan genom att faktiskt befinna oss mitt i naturen.

Bokningen till restaurangen öppnar den 22 juni på oddbird.com/nowhere.

LÄS MER: Sommarens bästa utflykter från Stockholm

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande