En flygvärdinna tar upp beställningar på Thai Airways popup-restaurang i Bangkok.
1 av 2: En flygvärdinna tar upp beställningar på Thai Airways popup-restaurang i Bangkok. Foto: MLADEN ANTONOV / AFP TT NYHETSBYRÅN
2 av 2

Här är lösningen för dig som längtar efter flygplansmat

I dessa tider är det många som har flygabstinens. Flygbolaget Thai Airways lösning är enkel. På kaféet på huvudkontoret i Bangkok har man gjort allt för att passagerarna ska få samma upplevelse som om de varit uppe i luften – inklusive mat på plastbricka serverad av uniformerade flygvärdinnor.

När människor världen över inte kan resa på grund av pandemin är det många som saknar att flyga. Hela upplevelsen, inklusive – tro det eller ej – flygplansmaten. Flygbolaget Thai Airways bestämde sig för att göra något åt saken, och har därför öppnat ett ”plane café” på sitt huvudkontor i Bangkok, en idé som verkligen har fått vingar, enligt Daily Mail

Flygplanstrappan som leder upp till kaféet. Foto: MLADEN ANTONOV / AFP TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Så här kan framtidens flygkabiner se ut 

Tvåtusen portioner per dag

För att komma in till kaféet går ”passagerarna” uppför en flygplanstrappa av samma slag som man normalt går ombord på plan med, och välkomnas sedan av representanter från flygbolagets personal som visar dem till en ledig plats. Sedan är det bara att beställa mat – och dryck. Här serveras dagligen runt 2 000 portioner av allt från spagetti carbonara till thailändsk biff med ris på plastbrickor av uniformerade flygvärdinnor. Till skillnad från en vanlig flygtur slipper man dock ha säkerhetsbälte på sig under måltiden.

Thailand var ett av de första länderna utanför Kina som upptäckte ett coronafall, men har sedan dess haft relativt låga siffror med runt 3 400 smittade och 58 döda, enligt de officiella uppgifterna. På grund av hårda karantänsregler från andra länder har dock pandemin slagit hårt mot den thailändska turismen.

LÄS MER: Här är världens corona-säkraste flygplats

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande