1 av 4 Foto: Pressbild Airbnb
2 av 4 Foto: Pressbild Airbnb
3 av 4 Foto: Pressbild Airbnb
4 av 4 Foto: Airbnb

Här är de 10 mest gillade bostäderna på Airbnb

Grekland, Norge och Bali verkar vara platserna dit du ska åka om du vill ha många likes på Instagram när du lägger upp en bild på semesterboendet. Det är nämligen där hemmen ligger som toppade listan över de mest gillade boendena på Airbnb förra sommaren. Kanske kan de inspirera till kommande resor?

1. Strandbungalow på Milos, Grekland

En ombyggd fiskarstuga som har blivit en mysig bungalow belägen direkt på stranden – två meter från havet – på den grekiska ön Milos i Kykladerna fick över 70 000 likes på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BzoFLWQH3g5/

2. Utomhuspool med utsikt över Atlanten, Norge

Ett hus i modern skandinavisk design, utomhusjacuzzi och en oändlig vy över Atlanten – vad mer kan man önska sig? En fiskebåt för den som vill utforska omgivningarna ingår. Mer än 49 000 personer gillade den här bilden.

https://www.instagram.com/p/B1Cfpgxn9yG/

3. Trädkoja med utsikt över risfälten, Bali, Indonesien

Ett trädhus som bokstavligen ser ut att flyta omkring bland trädtopparna i Ubud på Bali, byggt med traditionell teknik och med material från närområdet. 40 000 personer tyckte det såg mysigt ut att bara att ligga i poolen och se ut över åkrarna och risfälten.

https://www.instagram.com/p/By5k_eUHutD/

LÄS MER: 8 udda campingplatser i Sverige 

4. En oas i Oaxaca, Mexiko

Bada i poolen eller gå några minuter genom tropiska grönskande omgivningar till din egen privata strand vid den denna Italien-inspirerade villa i den mexikanska delstaten Oaxaca. Drygt 37 000 personer tryckte på ”gilla”-knappen.

https://www.instagram.com/p/ByKkl7KnlDL/

5. Liten stuga vid foten av Trolltunga, Norge

Över 35 000 gillade bilden på den här avsides belägna stugan med en fantastisk utsikt över sjön Sandvin i norska Hordaland. Och berget Trolltunga – bara namnet! – ligger alldeles i närheten om du är sugen på en vandring. 

https://www.instagram.com/p/B1rq6Myn5xF/

6. Flytande villa i lugna omgivningar, Australien

Alla gäster välkomnas med snacks och en flaska bubbel när de anländer till detta mycket speciella boende. Belägen i Palm Beach i New South Wales i Australien är den perfekt för en semester för den som söker avskildhet och lugn och ro. 35 000 personer tyckte det lät som en bra idé.

https://www.instagram.com/p/B1zQA-cHEEz/

LÄS MER: Airbnb lanserar unika upplevelser hemifrån 

7. Pool med utsikt över Comosjön, Italien

Upplev en enastående vy över Comosjön från den uppvärmda poolen vid denna villa i italienska Bellagio. När du har tröttnat på att ligga i poolen är det bara att njuta av husets privata blomsterträdgård. 35 000 likes på Instagram kan ju inte ha fel.

https://www.instagram.com/p/B0v_-XrnsgF/

8. Bergshus med total havsutsikt, Australien

Mer havsutsikt än så här går nog inte att få. Efter att ha ägnat dagen åt valskådning från fönstret är det bara att koppla av i detta soliga hus på Mollymook Beach i New South Wales i Australien. Nästan 32 000 personer gillade bilden på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B1UciKOnf4I/

LÄS MER: Här är världens vackraste gator 

9. Lantligt lugn i Devon, Storbritannien

Koppla av från stressen i denna idyll på den engelska landsbygden, med fantastisk utsikt över skogen i Killerton. Är det lite kallare på kvällen är det bara att tända en brasa i den öppna spisen och titta på stjärnorna. Över 30 000 gillade bilden.

https://www.instagram.com/p/B1w4yMeHWyB/

10. I skuggan av cederträden, Lake Eugenia, Kanada

Den här lilla gäststugan, belägen tio meter från huvudbyggnaden, är faktiskt bara en del av den större egendomen med tre sovrum, men det är den som fått över 30 000 att trycka på ”gilla”-knappen. När du har utforskat skogen och de vackra omgivningarna till fots går det bra att hyra en kanot för att utforska Lake Eugenia från vattnet.

https://www.instagram.com/p/B0_ryJPn7wX/

LÄS MER: Världens mest instagrammade resmål 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande