Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Besökarens öde vilar i kortleken – vågar du dra ett kort?
Besökarens öde vilar i kortleken – vågar du dra ett kort?
Besökarens öde vilar i kortleken – vågar du dra ett kort?
1 AV 2
För läskig för att kunna användas
2 AV 2
Besökarens öde vilar i kortleken – vågar du dra ett kort?
Foto: Studio Mint

Halloween-premiär för Lisebergs nya skräckhus

Skräckutbudet på Liseberg har fortsätt att växa. I år bjuder man både på en ny fasansfull attraktion, samt en film som stoppades av Liseberg för det magstarka innehållet. 

Totalt fem skräckhus och två skräckområden finns att välja bland på Liseberg när dörrarna slås upp för årets Halloweensäsong, som inleds den andra oktober. 

I parkens fem olika skräckhus Zombie, Vinden, årets nyhet Korthuset, Skogen och The Experiment ska man få känslan av att vara på fel plats vid fel tidpunkt. I mörkret följer varelser varje steg du tar, kanske kommer de efter dig, kanske inte. 

Besökarens öde vilar i kortleken – vågar du dra ett kort?

– En del av sällskapet i Cirkus Bisarr har blivit uteslutna och vandrat vidare. De flyttar in på det övergivna Hotell Gasten vars personal inte längre går att finna. Hela huset ändrar sinnesstämning. I centrum hamnar en kortlek, och en blodig konstutställning, berättar Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg, om bakgrunden till den nya attraktionen.

Biljettsläpp den 21 september

Under hela sommarsäsongen har Liseberg begränsat antal besökare enligt Folkhälsomyndigheten rekommendationer. De lättade restriktionerna från och med den 29 september kommer göra det möjligt att ta emot fler besökare till halloween-premiären, och man kommer i ett första läge släppa 12 000 biljetter med krav på förbokning online.

Halloween på Liseberg pågår mellan den 2 oktober och 7 november. Dagliga öppettider publiceras på liseberg.se, där man också hittar tillgängliga biljetter. Biljettsläpp sker tisdag 21 september. 

Alldeles för läskig

Liseberg är enligt uppgift mer än nöjda med filmen, men i nuvarande version kommer de aldrig att kunna visa filmen, den är alldeles för obehaglig. Man har beslutat att klippa ner originalet rejält för att kunna användas i nöjesparkens egen kommunikation. 

Halloween i övriga nöjesparker

Gröna Lund

När Gröna Lund slår upp portarna till sitt fjärde halloweenfirande kommer det att bli någonting alldeles extra: fler öppetdagar, fler onda väsen, en helt ny skräckparad genom parken och maxad skrämsel i fem olika skräckhus. 

Kolmården 

I år firar halloween på Kolmården 10 år, och i samband med detta lanserar man den läskigaste upplevelsen någonsin – Horror Nights. Under fyra kvällar när parkens vanliga halloweenfirande är stängt, öppnas portarna på nytt till en betydligt mörkare upplevelse maxad med skräck, med en åldersrekommendation från 13 år. 

Furuvik 

Den 23 oktober slår halloween på Furuvik upp sina portar till åtta dagar av mysrys i parken för hela familjen. I år finns en mängd spännande nyheter för både yngre och äldre, som LéMuurs äventyr, Stigen, Stenskogens häxor och Zombie-Expressen, där de sista tågvagnarna är extra läskiga. I år lanseras dessutom en riktigt skrämmande nyhet – Horror Nights. 

LÄS MER: Så här blir halloween i nöjesparkerna 2021