Nytt självguidat stadsvandringsspel låter dig följa i fotspåren på karaktärerna i Jens Lapidus succéroman ”Snabba cash”.
Nytt självguidat stadsvandringsspel låter dig följa i fotspåren på karaktärerna i Jens Lapidus succéroman ”Snabba cash”. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Gå runt Stockholm i spåren på ”Snabba cash”

Har du också läst Jens Lapidus succéroman ”Snabba cash” eller sett tv-serien? Nu kan du följa med karaktärerna i boken ut på stan i ett nytt självguidat stadsvandringsspel i mobilen – som hjälper dig att utforska Östermalm i Stockholm på ett helt nytt sätt.

Knarklangaren Jorge är inlåst, Stureplansstekaren JW är pank och indrivaren Mrado är missnöjd med sin karriär. Så börjar handlingen i ”Snabba cash”, när du står med mobilen i handen och hörlurar i öronen vid Narvavägen i Stockholm. Jens Lapidus röst hälsar dig välkommen och pekar dig vidare i rätt riktning. På din vandring genom Östermalm följer du Jorges, JW:s och Mrados röster och får se staden genom deras ögon. Längs vägen får du chansen att delta aktivt i berättelsen genom olika spelmoment.

– Vid tunnelbanestationen Östermalmstorg hjälper du till exempel Jorge när han försöker utpressa Mrado i ett samtal som de har via en telefonkiosk på den platsen, berättar Johanna Forsman, vd och medgrundare till StoryTourist som har tagit fram det självguidade stadsvandringsspelet. I Humlegården får du se en illustrerad bildsekvens där JW och Sophie går från nattklubben Kharma, som på tidigt tvåtusental låg tvärs över gatan, till Humlan för ett intimt samtal.

Framtagen ihop med Jens Lapidus

StoryTourist har tidigare bland annat gjort liknande stadsvandringsspel med Sherlock Holmes i London och Kurt Wallander i Ystad. Adaptionen av ”Snabba cash” är framtagen i samarbete med bokens författare Jens Lapidus.

– Jag tycker det är spännande att utforska litteratur i ett nytt format, säger Jens Lapidus. Att läsarna nu kommer kunna uppleva det bokens karaktärer ser och hör tillför något nytt till berättelsen.

Spelet startar i hörnet av Narvavägen och Storgatan och slutar i hörnet av Valhallavägen och Lidingövägen i Stockholm, och är beräknat att ta två timmar. Mer info på storytourist.com/tour/snabba-cash.

LÄS MER: Hjälp Kurt Wallander på interaktiv stadsvandring
LÄS MER:
De coolaste hotellrummen inspirerade av film och tv
LÄS MER:
Världens 10 bästa resmål för Elvis-fans