Flygbolaget Vietjet är känt för sina jippon.
Flygbolaget Vietjet är känt för sina jippon. Foto: Shutterstock

Flygbolagets galna grepp – lovar passagerare 85 000 kronor vid coronasmitta

Det är begripligt om flygbolag gör sitt bästa för att överleva i dessa tider. 

Men kanske det här tilltaget passerar gränsen:

Ett flygbolag Vietnam lovar passagerare motsvarande 85 000 kronor om de skulle råka bli coronasmittade vid en flygning med bolaget. 

Det är det vietnamesiska flygbolaget Vietjet som är så kaxiga att det framställer en flygning med bolaget som närmast hundraprocent riskfri när det gäller coronasmitta. 

Man går nämligen ut med löftet att kompensera ett fall av smitta i samband med bolagets flygningar med 200 miljoner vietnamesiska dong – motsvarade drygt 85 000 svenska kronor rapporterar news.com.au 

Erbjudandet kostar ingenting, gäller inrikesflygningar i Vietnam från nu och juni månad ut och för alla resenärer, oavsett nationalitet (men förstås inte för redan smittade personer). 

Lågprisbolaget Vietjet är Vietnams första privatägda flygbolag och började flyga 2011. Bolaget har 75 plan och flyger på 46 destinationer, främst inom Vietnam.

Det är känt för diskutabla jippon sedan tidigare. 

För två år sedan hamnade man till exempel i hetluften i vietnamesisk press efter att ha anlitat en grupp mycket lättklädda fotomodeller att mingla ombord på en flygning som förde Vietnams manliga ungdomslandslag i fotboll hem från en turnering i Kina.

På onsdagsmorgonen hade Vietnam 134 bekräftade coronafall.

LÄS MER: Misstänkt smitta ombord – piloten flydde via cockpitfönster 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande