Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Greklands budgetvänliga pärla
2 AV 2
Foto: Pressbild

Det här är sommarens hetaste resetrend

Kombinationsresor är inget nytt på kartan över hur vi bokar våra resor, men i år verkar det bli sommarens hetaste resetrend.

Enligt Apollo har deras kombinationsresor varit ett vinnande koncept i flera år, men nådde förra året ännu högre höjder då man gjorde det möjligt att kombinera upp till tre olika destinationer och olika reslängder och i år ser det ut att öka ännu mer.

– Två av de största resetrenderna vi kommer att se i år är ökad efterfrågan på både spännande upplevelser och skräddarsydda lösningar. Kombinationsresor innefattar båda delar. Här får du uppleva flera destinationer på en och samma resa, och möjlighet att anpassa reslängden efter dina egna behov, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.

Kykladerna populärast

– Karpathos är en underbar liten ö med lite billigare hotell och med lagom lång flygtid. En liten pärla med små, ofta familjeägda hotell i en lite lägre priskategori. Genuint grekiskt och med fantastiskt vatten, ta med cyklopet, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Kykladerna sticker ut som den mest populära ögruppen, med Santorini och Naxos som överlägsna destinationer.

– Majoriteten som gav sig ut på båtluff under 80-talet utgick från Kykladerna, så det är inte förvånande att just denna ögrupp utmärker sig. Det korta avståndet och de täta färjeavgångarna mellan öarna gör det enkelt att ta sig runt, och dessutom är kontrasten mellan öarna så stora att man verkligen får uppleva olika sidor av Grekland, säger Sandra Miller Kinge.

Karpathos är en av de fantastiska destinationerna i den grekiska övärlden. Foto: DesignerRoom / Shutterstock

På andra plats kommer regionen Epirus på det grekiska fastlandet, vilket öppnar upp för fler kombinationsmöjligheter. Själv slår Sandra Miller Kinge ett slag för den spännande kombinationen av romantisk småstadsidyll i semesterorten Parga, med majestätiska naturupplevelser och en helt unik sida av Grekland i bergsbyn Zagoria.

Topp 10 kombinationsresor hos Apollo i sommar: 

Santorini + Naxos

Lefkas + Parga

Vestre Kreta + Rethymnon

Skiathos + Skopelos

Naxos + Paros

Karpathos + Karpathos (2 olika hotell)

Korfu + Saranda (Albania)

Samos + Samos (2 olika hotell)

Rhodos + Rhodos (2 olika hotell)

LÄS MER: Grekiska doldisen – perfekta resmålet i sommar
LÄS MER:
Grekisk ö-duell: Samos vs Patmos – vilken är bäst?
LÄS MER:
Missa inte Halkidiki – underskattad men genuin pärla i Grekland