Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Att använda Monopolpengar som betalningsmedel brukar inte gå så bra.
Att använda Monopolpengar som betalningsmedel brukar inte gå så bra.
Att använda Monopolpengar som betalningsmedel brukar inte gå så bra.
Att använda Monopolpengar som betalningsmedel brukar inte gå så bra. Foto: SHUTTERSTOCK

Därför sa baren ja till att ta emot Monopolpengar

Att använda låtsaspengar som betalningsmedel brukar inte vara särskilt populärt på barer. Men en bar i Massachusetts i USA bestämde sig för att göra tvärtom, och uppmuntrade gästerna att betala med Monopolpengar i stället för med riktiga dollar.

Även om Monopolpengar är färgglada brukar de inte vara särskilt användbara förutom när det gäller att betala din släkting när du har råkat hamna på Norrmalmstorg eller någon annan gata som han har haft turen att lägga vantarna på. Men tidigare i år bestämde sig baren Ralph’s Tavern i Worcester i den amerikanska delstaten Massachusetts för att acceptera dessa låtsaspengar som betalning för drinkar och tilltugg.

Okej, erbjudandet gällde visserligen bara under en happy hour i två timmar, men ändå. Skälet? En ny lokal version av det populära sällskapsspelet, med 34 platser som ligger just i staden Worcester, är på gång. Och enligt boston.com hoppades Ralph’s Taverns ägare Scot Bove att hans bar skulle bli en av dem, och bestämde sig därför för att genomföra en annorlunda PR-kupp.

– En av mina vänner, Eric, jobbar här på deltid, och han kom på den här idén, berättade Scot Bove. Inledningsvis var jag tveksam, och tyckte det lät lite knasigt, men sedan ändrade jag mig.

LÄS MER: Ta ett glas på världens mest avlägsna barer 

Tio Monopol-dollar för en korv

Under två timmar en onsdagskväll kostade exempelvis en varmkorv 10 Monopol-dollar och en Jell-O-shot 20 dollar – dock enbart den alkoholfria varianten, eftersom alkohol måste betalas med vanlig valuta enligt amerikansk lag. Barens PR-kupp har fått stor uppmärksamhet, och det är inte det enda ställe i Worcester som vill vara med på spelbrädet.

– Vi ville att de som känner Worcester bäst skulle engagera sig och skicka oss sina rekommendationer för den officiella Monopol-versionen, och de levererade verkligen, säger Afolabi Omotola på företaget Top Trumps USA som äger rättigheterna till spelet, till msn.com. Vi är imponerade av engagemanget och invånarnas stolthet över Worcester. Vi har fått 60 000 mejl med förslag!

I november släpps Monopol Worcester Edition i butik. Det återstår att se om Ralph’s Taverns kupp lyckades, och om baren är en av de 34 platser som finns med på brädet.

LÄS MER: Världens första nöjespark med Monopol-tema