Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Många tar tåget under jullov och sportlov.
Många tar tåget under jullov och sportlov.
Många tar tåget under jullov och sportlov.
Många tar tåget under jullov och sportlov. Foto: Stefan Nilsson/SJ

Nu släpper SJ vinterns tågbiljetter

Hög tid att börja planera för vinterns tågresor. Onsdagen den 6 oktober öppnar SJ upp bokningen för jul- och sportlovsresor med dag- och nattåg för perioden 12 december 2021–20 mars 2022.

Den nya tidtabellen för tågtrafiken 2022 startar den 12 december, och SJ har flera nyheter i sitt utbud. Bland annat får Borås och Trollhättan nya direkttåg till Stockholm, och trafiken mellan Linköping-Stockholm-Gävle utökas. Tågtrafiken till Jämtland förstärks, och SJ sätter in en ny daglig avgång i båda riktningarna. Dessutom förlängs alla intercitytåg till ännu en populär skidort: Duved, stationen efter Åre.

– Det känns fantastiskt att allt fler hittar tillbaka till våra klimatsmarta resor, och vi ser nu fram emot att välkomna många ombord på våra tåg under stora reseperioder som jul, nyår och sportlovet, säger Anton Almqvist-Källén, presskommunikatör på SJ.

LÄS MER: Här är framtidens tåg: Oslo–Stockholm på 30 minuter

Förbättrade ankomsttider

Tidtabellen för nattågstrafiken mellan Umeå/Jämtland och Stockholm/Göteborg trimmas också. Från och med december förbättras ankomsttiden till Göteborg med över en halvtimme till klockan 08.15.

– Traditionellt är detta en period då många reser med SJ, så vi rekommenderar att man bokar sina biljetter i god tid, säger Anton Almqvist-Källén.

LÄS MER: Svenska tåg sätter rekord i punktlighet