En av hotellets gäster njuter av vistelsen.
1 av 3: En av hotellets gäster njuter av vistelsen. Foto: Pressbild
Interiör från lyxsviten Royal Mews på Hotel Cat.
2 av 3: Interiör från lyxsviten Royal Mews på Hotel Cat. Foto: Pressbild
3 av 3

Coronasjukas husdjur får bo gratis på katthotell

Ägarna till ett katthotell i Storbritannien erbjuder gratis rum för husdjur vars ägare behöver sjukhusbehandling under coronavirusutbrottet, skriver Metro UK.

När coronaviruset sprider sig finns det många som oroar sig över vem som ska ta hand om deras husdjur om de blir sjuka. Därför har Storbritanniens enda specialbyggda katthotell beslutat sig för att hjälpa utsatta människor som lever ensamma – helt gratis. 

Hotel Cats ägare Jackie Ferrier, som har drivit Hotel Cat med sin make Tim Ferrier i sex år, säger att de vill erbjuda hjälp åt de människor som inte har någon som tar hand om deras katt om de skulle behöva åka in på sjukhus.

– Vi bestämde oss för att hyra ut rummen gratis, eftersom vi vill nå ensamma människor. Vi vill hjälpa dem som annars inte vågar åka till sjukhuset och söka läkarvård, eftersom de är oroliga för sin katt. Coronaepidemin är något som vi aldrig tidigare har upplevt. Om vi ​​inte alla hjälps åt nu, vad är poängen?

Tim och Jackie Ferrier har drivit hotellet i sex år. Foto: Pressbild

LÄS MER: Häftiga äventyr i Europa du måste uppleva någon gång 

Ligger i Hampshire i Storbritannien

Hotellet, som ligger i byn Sway i Hampshire på den brittiska sydkusten, säger i sin reklam att de har de största kattsviterna i Storbritannien. Det finns sju lyxsviter, alla inredda i olika teman, och katterna har både egna sängar i full storlek och platt-tv på rummen. 

Sviten Royal Mews (”kungliga mjau”), den största lyxsviten, är 32 kvadratmeter stor och har en tapet med motiv från Amalfikusten. Den består av ett sovrum med tv och dvd – där gästen kan titta på filmer som är specialanpassade för katter – samt ett trädgårdsrum med hammock, solstolar, rep, klätterträd och leksaker. Malibu Cat Suite har franskt tema, och Savannah Cat Suite går i safaristil. 

Hotellet är en ombyggd ladugård som ligger i parets trädgård, och en svit kostar i vanliga fall vanligtvis upp till 450 kronor per dag. Katterna kan välja mat från en fine dining-meny som äts från porslinsskålar till vilket de får dricka färskt källvatten.

LÄS MER: Världens 10 lyxigaste hotellsviter 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande