En synvilla? Absolut! Synvillan i Eriksberg i Blekinge erbjuder ett helt unikt boende.
En synvilla? Absolut! Synvillan i Eriksberg i Blekinge erbjuder ett helt unikt boende. Foto: Angelica Zander

Bo på glasplatta – rakt ovanför vilda djur

Nu har du möjlighet att verkligen få närkontakt med vilda djur. I det nya naturboendet Synvillan i Skandinaviens största safaripark Eriksberg i Blekinge bor man bokstavligt talat rakt ovanför djuren.

Huset står på stålpelare tre meter ovanför marken, och genom en glasplatta i golvet kan gästerna få se parkens djur när de kommer för att äta vid en matplats några meter under dem. Det kan exempelvis röra sig om europeisk bison, kronhjort, dovhjort, mufflonfår och vildsvin som vandrar fritt omkring i det inhägnade naturreservatet. 

– På Eriksberg har den biologiska mångfalden bevarats och utvecklats till ett av de mest intressanta områdena i Skandinavien, säger Eriksbergs vd Per-Arne Olsson. Nu utvecklar vi det med olika naturboenden och låter gästerna få möjligheten att komma nära djuren och naturen. Därigenom kan vi öka förståelsen för att ta hand om vårt naturarv på bästa sätt hållbart och långsiktigt.

LÄS MER: 10 charmiga pensionat – för dig som vill upptäcka Sverige 

Drivs med solenergi och gas

Synvillan är ritad av den kända arkitekten Thomas Sandell, och taket är tillverkat av vass medan väggarna är täckta med en polerad mönstrad stålplatta vars reflekterande egenskaper syftar till att göra illusionen av ett upplöst hus som försvinner i naturen. 

Huset är 50 kvadratmeter stort med två rum och pentry samt en möblerad terrass, och drivs med solenergi och gas. Priset är 4 490 kronor per natt för två personer, men då ingår frukostbuffé samt tillgång till relaxavdelning med bastu och utomhusjacuzzi.

LÄS MER: Åtta drömhotell i Sverige vi gärna bor på i sommar 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande